miercuri, 18 februarie 2015
Chiftelute surpriza - dukan style
Cica le zice oua scotiene si imi aduc aminte ca am citit pe un blog si o explicatie haioasa pentru denumirea lor: se stie ca scotienii sunt zgarciti;ei au venit cu o idee ingenioasa pentru a face chiftele mari fara a consuma prea multa carne: imbraca un ou intr-o manta subtire de carne si astfel meseanul este pacalit . Nu stiu daca chiar asta este explicatia, dar mi s-a parut logica.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP si dieta Montignac - faza I.
Ingrediente:
- 1 kg carne tocata (eu am avut carne de capra)
- 18 ousoare de prepelita
- 1 ceapa
- 1 ou
- 1 lingura rasa praf de usturoi
- 1 lingurita cimbru uscat
- sare si piper negru macinat
- seminte (optional) - eu am folosit de in si de floarea soarelui
***Semintele de in sunt tolerate in dieta Dukan in limita a 1 lingurita/zi. Semintele de floarea soarelui nu sunt permise in dieta Dukan!
Ousoarele de prepelita le-am fiert si le-am curatat de coaja.
Carnea am tocat-o impreuna cu ceapa, apoi am amestecat-o bine cu oul si condimentele.
Fiecare ousor de prepelita l-am imbracat in manta de carne tocata, apoi fiecare chifteluta am tavalit-o prin seminte de in si seminte de floarea soarelui (acest pas poate fi sarit).
Chiftelutele astfel formate le-am asezat intr-o tava captusita cu hartie de copt.
Am bagat tava in cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru aproximativ 40 minute.
Noi le-am servit alaturi de carnati din carne de capra (facuti de noi), copti pe gratarul pentru aragaz, salata de legume cu maioneza si ardei kapia rosu.
Iata ce frumos arata chiftelutele in sectiune ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Piersicule de vie sunt micute, foarte dulci si parfumate. Daca aveti ocazia sa cumparat/gustati o astfel de piersicuta, va asigur ca va v...