Treceți la conținutul principal

Tort de lamaie - dukan style


Astazi eu si sotul meu aniversam 20 ani de relatie smiley7027.gif
La multi ani dragul meu drag! Fie ca si peste 20 de ani sa ne iubim la fel de mult! smiley2218.gif
Pentru ca este o zi aniversara foarte speciala pentru noi, sarbatorim bineinteles cu tort. Un tort minunat de bun si aromat, racoritor si dulce ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera.

Ingrediente:
***Blat:
- 6 oua
- 4 linguri tarate ovaz (Pirifan)
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 2 linguri gluten
- 1 lingurita praf de copt
- 3 linguri eritritol cu stevia
- 1 lingura esenta de lamaie
***Crema:
- 500 ml lapte 1.5% grasime
- 1 plic budinca de lamaie
- 250g crema de branza 0.2% grasime (Ehrmann)
- 3 linguri eritritol cu stevia
- 1 lingura esenta de lamaie
***Glazura:
- 250g crema de branza 0.2% grasime (Ehrmann)
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 1 lingura eritritol cu stevia
- 1 lingura esenta de lamaie
***Pentru insiropat:
- 250 ml lapte rece


Pentru blat am batut spuma tare cele 6 albusuri si continuand mixarea la viteza maxima am incorporat in spuma cele 6 galbenusuri, esenta de lamaie si eritritolul cu stevia.
Intr-un castronel am amestecat taratele de ovaz cu glutenullapte praf 0.1% grasime si praful de copt.


Cu ajutorul unui tel si cu miscari usoare am incorporat amestecul uscat in spuma de oua. Amestecul rezultat l-am turnat intr-o tava de tort (diametrul 24 cm) captusita pe fund cu hartie de copt.



Am copt blatul la foc mediu spre mic, pe raftul din mijloc al cuptorului, pentru 50 minute.
La copt blatul creste foarte frumos si dupa racire se lasa foarte putin.


Am lasat blatul sa se racoreasca pe un gratar pana am facut crema.
Pentru crema am preparat budinca dupa indicatiile de pe plic, apoi fierbinte am amestecat-o cu crema de branza si esenta de lamaie.
Blatul l-am taiat in trei foi, iar tava in care am copt blatul am captusit-o cu folie de plastic.


Blatul este foarte pufos si se taie foarte frumos si usor cu un cutit cu lama lunga si zimtata.


In tava captusita am asezat prima foaie (cea de deasupra blatului), am insiropat-o cu lapte rece cu ajutorului unei pensule de silicon si am turnat peste ea jumatate din crema de lamaie. Am continuat cu a doua foaie de blat, am insiropat-o si pe aceasta cu lapte rece si am turnat peste ea restul de crema de lamaie.


La final am asezat ultima foaie de blat (cea de la fundul blatului pentru ca sa am deasupra tortului o suprafata neteda) si am insiropat-o cu restul de lapte rece.


Am lasat tortul la rece peste noapte, apoi l-am scos cu grija pe un platou si am inlaturat folia.
Pentru glazura am amestecat bine crema de branza cu lapte praf 0.1% grasimeeritritol cu stevia si esenta de lamaie.


Am intins glazura pe suprafata tortului.
Pentru decor am asezat peste glazura cateva felii subtiri de lamaie.




Si acum mancam cu pofta smiley7027.gif




Este extraordinar de bun ♥♥♥ Pana si eu, care sunt fan prajituri cu ciocolata si/sau ness declar ca acest tort este absolut minunat ♥♥♥


Nu uitati ca lamaia nu este permisa decat din faza de consolidare a dietei Dukan, deci cei care sunteti in croaziera veti indeparta feliile de lamaie dupa ce faceti poza smiley7027.gif

La multi ani inca o data noua! smiley7027.gif

Comentarii

  1. Presupun ca tortu asta e ALA:)) Nici io nu preferam lamaioasele pan la prajitura cu foi, cand m-am sucit:)) Sa aveti inca multi ani senini imreuna! La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu stii ce fan infocat ciocolata sunt eu. Ei bine, tortul asta mi-a cam zdruncinat aceasta infocare :D
      Multumesc frumos pentru gandurile bune! :*

      Ștergere
  2. La multi ani, sa traiti fericiti mereu!

    Roxana

    RăspundețiȘtergere
  3. La Multi Ani fericiti in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani, Cristina! Sa fiti fericiti! Si felicitari pe poze si styling. Imi place :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim Mihaela! :*
      Pozele nu sunt prea frumoase pentru ca au iesit intunecate, dar mai exersam :D

      Ștergere
  5. Prea frumos ca sa fie adevarat ! Cu siguranta il voi testa in acest weekend ca sa ma conving ! La multi ani pentru aniversarea voastra si multa, multa sanatate !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim pentru urari!
      O sa te convingi de adevarul vorbelor mele daca zici ca incerci reteta :D Spor la treburi!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Friptura frageda de cocos

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Macrou marinat in sos de tomate

Sunca fiarta in zeama de varza murata

Scrumbie cu lamaie, la cuptor