marți, 24 februarie 2015
Tort de lamaie - dukan style
Astazi eu si sotul meu aniversam 20 ani de relatie ♥
La multi ani dragul meu drag! Fie ca si peste 20 de ani sa ne iubim la fel de mult!
Pentru ca este o zi aniversara foarte speciala pentru noi, sarbatorim bineinteles cu tort. Un tort minunat de bun si aromat, racoritor si dulce ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera.
Ingrediente:
***Blat:
- 6 oua
- 4 linguri tarate ovaz (Pirifan)
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 2 linguri gluten
- 1 lingurita praf de copt
- 3 linguri eritritol cu stevia
- 1 lingura esenta de lamaie
***Crema:
- 500 ml lapte 1.5% grasime
- 1 plic budinca de lamaie
- 250g crema de branza 0.2% grasime (Ehrmann)
- 3 linguri eritritol cu stevia
- 1 lingura esenta de lamaie
***Glazura:
- 250g crema de branza 0.2% grasime (Ehrmann)
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 1 lingura eritritol cu stevia
- 1 lingura esenta de lamaie
***Pentru insiropat:
- 250 ml lapte rece
Pentru blat am batut spuma tare cele 6 albusuri si continuand mixarea la viteza maxima am incorporat in spuma cele 6 galbenusuri, esenta de lamaie si eritritolul cu stevia.
Intr-un castronel am amestecat taratele de ovaz cu glutenul, lapte praf 0.1% grasime si praful de copt.
Cu ajutorul unui tel si cu miscari usoare am incorporat amestecul uscat in spuma de oua. Amestecul rezultat l-am turnat intr-o tava de tort (diametrul 24 cm) captusita pe fund cu hartie de copt.
Am copt blatul la foc mediu spre mic, pe raftul din mijloc al cuptorului, pentru 50 minute.
La copt blatul creste foarte frumos si dupa racire se lasa foarte putin.
Am lasat blatul sa se racoreasca pe un gratar pana am facut crema.
Pentru crema am preparat budinca dupa indicatiile de pe plic, apoi fierbinte am amestecat-o cu crema de branza si esenta de lamaie.
Blatul l-am taiat in trei foi, iar tava in care am copt blatul am captusit-o cu folie de plastic.
Blatul este foarte pufos si se taie foarte frumos si usor cu un cutit cu lama lunga si zimtata.
In tava captusita am asezat prima foaie (cea de deasupra blatului), am insiropat-o cu lapte rece cu ajutorului unei pensule de silicon si am turnat peste ea jumatate din crema de lamaie. Am continuat cu a doua foaie de blat, am insiropat-o si pe aceasta cu lapte rece si am turnat peste ea restul de crema de lamaie.
La final am asezat ultima foaie de blat (cea de la fundul blatului pentru ca sa am deasupra tortului o suprafata neteda) si am insiropat-o cu restul de lapte rece.
Am lasat tortul la rece peste noapte, apoi l-am scos cu grija pe un platou si am inlaturat folia.
Pentru glazura am amestecat bine crema de branza cu lapte praf 0.1% grasime, eritritol cu stevia si esenta de lamaie.
Am intins glazura pe suprafata tortului.
Pentru decor am asezat peste glazura cateva felii subtiri de lamaie.
Si acum mancam cu pofta :D
Este extraordinar de bun ♥♥♥ Pana si eu, care sunt fan prajituri cu ciocolata si/sau ness declar ca acest tort este absolut minunat ♥♥♥
Nu uitati ca lamaia nu este permisa decat din faza de consolidare a dietei Dukan, deci cei care sunteti in croaziera veti indeparta feliile de lamaie dupa ce faceti poza.
La multi ani inca o data noua! ♥♥♥
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...