duminică, 22 februarie 2015

Ciorbica de dovlecel dreasa cu iaurt


 Cineva ma intreba intr-o zi cum reusesc eu sa tin "dieta aia in care mananci doar carne". Eu i-am zis sa-mi viziteze blogul si sa se lamureasca smiley7027.gif.
 Cei care nu cunosc prea multe despre dieta Dukan traiesc cu impresia gresita ca cei care tin aceasta dieta mananca doar carne si carne cu carne. Eu ii contrazic cu 232 retete conforme postate pe acest blog (si numarul lor creste mereu!) si distrug acest mit, demostrand ca poti manca bine (chiar foarte bine!) si foarte variat cand esti la dieta.
Ciorbica asta nu contine carne si totusi este conforma cu dieta Dukan - zile PL, incepand cu faza de croaziera.

Ingrediente:
- 2-3 dovlecei
- 1 morcov mare
- 1 radacina patrunjel
- 1/2 radacina telina mica
- 1 ceapa medie
- 3 oua
- 500g iaurt (Pilos 0.1% grasime)
- sare si piper negru macinat
- 2 linguri ulei de masline
- marar verde


Am pus la fiert 2 litri apa si cand a inceput sa fiarba am adaugat in oala ceapa taiata marunt si o lingurita rasa de sare. Am pastrat focul mic.


Cand apa a inceput iar sa fiarba, am adaugat in oala morcovul, radacina de patrunjel si radacina de telina taiate cubulete mici.


Le-am lasat sa fiarba 10-15 minute, apoi am adaugat dovleceii taiati cuburi, putin piper macinat si uleiul de masline.



Am lasat sa fiarba incet inca 15 minute, apoi am oprit focul. Dovleceii nu au nevoie de prea mult timp sa se inmoaie si eu ii prefer nu prea moi in ciorba.
Intr-un castron am amestecat bine iaurtul cu cele 3 galbenusuri. Albusurile le-am pus direct in zeama fierbinte, fara sa le bat in prealabil.


Am lasat ciorbica sa se racoreasca 15 minute, apoi am turnat cam jumatate din zeama, polonic cu polonic, in amestecul de iaurt cu galbenusuri. Acest amestec l-am turnat inapoi in oala, peste legume.


La final am adaugat marar verde tocat marunt.


Am servit imediat si tare mult ne-a placut ♥♥♥



Sa ne fie de bine! smiley7027.gif

8 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. N-o sa-ti para rau daca incerci. Este foarte buna ♥♥♥

      Ștergere
  2. O ciorbă ademenitoare, gustoasă și arătoasă. Și eu m-am orientat astăzi tot către ciorbă, vremea asta rece și ploioasă cere o ciorbiță fierbinte !

    Săptămână bună, Cristina !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zici bine Zina, ciorba cea de toate zilele este perfecta pentru frigul asta ce ne intra in oase.
      Zile cu soare iti doresc Zina! :*

      Ștergere
  3. Pentru mine e dieta aia cu tarate si branza:)))) Tare-mi plac ciorbele cu iaurt or smantana!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am descoperit aceste ciorbe drese cu iaurt sau lapte de putina vreme, de vreo doi ani, prin intermediul vecinei mele care ma fericeste din cand in cand cu o farfurie de ciorba facuta de ea. A fost dragoste la prima vedere/degustare si de atunci si eu fac astfel de ciorbe.
      Zici tu bine cu taratele si branza :D Cand vii cu ceva pentru cutia misterioasa?

      Ștergere
    2. Mama nu le face asa, cu iaurt/smantana niciodata! Dar, femeia care m-a crescut le adauga lapte acru. Eu evit sa le adaug la foc c-am branzit vro cateva ciorbe de burta falsa, reteta aia a ta faina, asa ca-mi pun in farfurie:) Acus is setata pe VH c-am bifat prabusita:)

      Ștergere
    3. Pai nici eu nu le adauga la foc :D Le adaug dupa ce am lasat ciorba sa se racoreasca 15-20 minute :D

      Ștergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape