Conopida pane - la cuptor


Conopida se numara printre legumele mele preferate si am folosit-o ori de cate ori am avut ocazia. Imi place foarte mult pentru ca o pot folosi in multe feluri de mancare, dandu-le acestora un gust minunat. Pe blog sunt publicate multe retete, foarte diferite, care confirma vorbele mele si va invit sa le vedeti si sa le incercati. Cateva dintre acestea:
Budinca de conopida cu telemea
Orez din conopida, cu ou si ceapa verde
Placinta de pui cu conopida
Supa dreasa de conopida
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL, incepand cu faza de croaziera.

Ingrediente:
- 1 conopida medie
- 4 oua
- 250g crema de branza 0.2% grasime
- 1 lingura rasa tarate psyllium
- 1 lingurita rasa sare
- boia afumata
- piper negru macinat


Conopida am taiat-o felii groase de un deget. Am ales bucati cat sa umplu o tava mare.


Intr-un castronel am amestecat bine ouale cu crema de branza si condimentele, iar la urma am adaugat taratele de psyllium.


In aceasta compozitie am scufundat bucatile de conopida alese, astfel incat sa fie acoperite de coca pe toate partile.


Le-am asezat in tava captusita cu hartie de copt. Am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru 30 minute.


Restul de conopida am taiat-o bucati mici, am pus-o intr-o punga si am congelat-o.



Miroase senzational in timpul coptului! ♥♥♥
Cand este gata are o frumoasa culoare aurie.


Este delicioasa!!! ♥♥♥ Conopida ramane ferma si nu se inmoaie decat atat cat trebuie.


Se serveste simpla, ca aperitiv sau alaturi de o friptura si salata. Este perfecta pentru micul dejun, cina sau pachetel.



Sa ne fie de bine!

8 comentarii:

  1. Deși nu-mi place conopida decât murată, rețeta asta chiar mi-a făcut poftă, așa că o voi încerca, să vedem. Poate conopida pane - la cuptor după rețeta ta mă va împăca și cu această legumă !
    Săptămână frumoasă, Cristina !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zina, mie imi place mult conopida si o folosesc ori de cate ori am ocazia :D Incearca orezul fals din conopida! Este atat de bun, incat sigur o sa-l iubesti ♥♥♥

      Ștergere
  2. Cat dai pe taratele astea?:) Eu am cumparat cu 9 lei fix 150 gr ale tale:))) In piata dadeam 2 lei pe kil pentru alea din grau. Cum am ratat prajitura pentru cutia misterioasa, adica de doua ori cate 50 de grame, bine macar ca-s pe terminate si nu le-o apucat si pe astea moliile:)) Eu obisnuiam sa-mi las intr-o cana cu apa pe a doua zi o lingura de tarate, de baut dimineata, si m-am trezit ca astea se fac piftie:))) maria

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam atata costa Maria taratele de psyllium :D Absorb foarte repede lichidul si se transforma in mucilagiu. Nu am folosit niciodata mai mult de o lingura rasa la preparate, tocmai pentru ca absoarbe repede lichidul. Sunt recomandate in caz de constipatie, cu mentiunea ca trebuie sa bei muuuuulta apa :D Sa nu-mi zici ca tu ai facut prajitura doar din tarate de psyllium!!!!! Tu chiar nu citesti blogul meu????
      Eu taratele de grau le cumpar cu 1 leu/kg :D

      Ștergere
    2. Nu, bre, doar 50 de grame tarate, restul faina:))))! Mi-o iesit cele mai faine cosulete pentru cutia misterelor, dupa ce le-am ratat de doua ori crema, pe sambata cred ca stiu si cum s-o dreg:))maria

      Ștergere

Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...