duminică, 15 februarie 2015
Conopida pane - la cuptor
Conopida se numara printre legumele mele preferate si am folosit-o ori de cate ori am avut ocazia. Imi place foarte mult pentru ca o pot folosi in multe feluri de mancare, dandu-le acestora un gust minunat. Pe blog sunt publicate multe retete, foarte diferite, care confirma vorbele mele si va invit sa le vedeti si sa le incercati.
Cateva dintre acestea:
Budinca de conopida cu telemea
Orez din conopida, cu ou si ceapa verde
Placinta de pui cu conopida
Supa dreasa de conopida
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL, incepand cu faza de croaziera.
Ingrediente:
- 1 conopida medie
- 4 oua
- 250g crema de branza 0.2% grasime
- 1 lingura rasa tarate psyllium
- 1 lingurita rasa sare
- boia afumata
- piper negru macinat
Conopida am taiat-o felii groase de un deget. Am ales bucati cat sa umplu o tava mare.
Intr-un castronel am amestecat bine ouale cu crema de branza si condimentele, iar la urma am adaugat taratele de psyllium.
In aceasta compozitie am scufundat bucatile de conopida alese, astfel incat sa fie acoperite de coca pe toate partile.
Le-am asezat in tava captusita cu hartie de copt. Am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru 30 minute.
Restul de conopida am taiat-o bucati mici, am pus-o intr-o punga si am congelat-o.
Miroase senzational in timpul coptului! ♥♥♥
Cand este gata are o frumoasa culoare aurie.
Este delicioasa!!! ♥♥♥ Conopida ramane ferma si nu se inmoaie decat atat cat trebuie.
Se serveste simpla, ca aperitiv sau alaturi de o friptura si salata. Este perfecta pentru micul dejun, cina sau pachetel.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Placintica asta am vazut-o la BubuLina cu ceva vreme in urma si pentru ca s-au aliniat planetele, adica am intrat in posesia semintelor ...