joi, 11 septembrie 2014
Tarhon in otet
Tarhonul in otet nu-mi lipseste niciodata din camara, mai ales de cand m-am mutat in Ardeal. In ciorbele cu afumatura sau in ciorba simpla de fasole boabe se potriveste de minune ♥♥♥ Metoda de conservare este foarte simpla si tarhonul se pastreaza foarte bine mult timp, chiar daca nu-l pun in borcane inchise ermetic. Otetul ce ramane dupa consumarea tarhonului se poate folosi cu succes la acrirea ciorbelor si la salate, dandu-le un gust foarte bun ♥♥♥
Nu voi da cantitati exacte, doar voi preciza ca mie din 6 legaturi de tarhon mi-au iesit 3 borcanele de tarhon in otet.
Am spalat bine tarhonul, l-am scuturat de apa, l-am lasat la scurs, apoi am curatat frunzulitele de pe tije.
Am indesat bine frunzulitele in borcane si am turnat deasupra lor otet, pana aproape de gura borcanului.
Am pus capacele si gata. Borcanele le-am depozitat in camara, la intuneric si racoare.
Simplu, nu?
Cateva retete la care am folosit tarhon in otet:
Ciorba de afumatura cu tarhon
Ciorba de legume cu ciolan afumat si tarhon
Ciorba de fasole uscata
Ciorba de fasole boabe cu iz exotic
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Desi m-am inscris de luna trecuta la provocarea Weekend cu spor, abia de luna aceasta particip activ. In luna august blogul propus pent...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...