luni, 29 septembrie 2014
"Pizza" cu blat de conopida
Aceasta reteta am tot facut-o de-a lungul anilor si nu stiu cum se face ca nu a fost inca publicata pe blog. Voi remedia aceasta scapare si prezint azi o "pizza" inedita, cu blat din conopida, perfecta pentru dieta Dukan - zile PL si dieta Montignac - faza I. Toppingul poate fi modificat in functie de preferintele voastre.
Ingrediente:
***Blat:
- 1 conopida medie
- 300 g branza granulata de vaci, scursa bine
- 2 oua
***Topping:
- sunca slaba de curcan
- salam de vita
- oua
- cascaval dietetic - facut de mine
- ceapa verde
- ketchup fara zahar
Conopida rupta bucati am fiert-o in apa cu putina sare, apoi am scurs-o bine de apa si am faramitat-o cu o furculita. Am amestecat-o cu branza de vaci granulata si cu ouale, iar amestecul rezultat l-am intins in tava de la aragaz, captusita in prealabil cu hartie de copt.
Am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, 20 minute la foc mare.
Am scos tava din cuptor si am arajat deasupra blatului felii de sunca de curcan, felii de salam de vita, ceapa verde taiata marunt si cascaval dietetic razuit. La urma am spart 4 oua.
Am bagat tava inapoi in cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu, pana cand s-au coagulat bine ouale sparte peste blat.
Am lasat-o sa sa raceasca vreo 20 minute, apoi am feliat-o si am servit mesenilor.
Foarte buna! ♥♥♥
Noi am servit-o la cina, dar poate fi servita si la micul-dejun, ba chiar poate fi luata si la pachetel.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...