luni, 29 septembrie 2014

"Pizza" cu blat de conopida


Aceasta reteta am tot facut-o de-a lungul anilor si nu stiu cum se face ca nu a fost inca publicata pe blog. Voi remedia aceasta scapare si prezint azi o "pizza" inedita, cu blat din conopida, perfecta pentru dieta Dukan - zile PL si dieta Montignac - faza I. Toppingul poate fi modificat in functie de preferintele voastre.


Ingrediente:
***Blat:
- 1 conopida medie
- 300 g branza granulata de vaci, scursa bine
- 2 oua
***Topping:
- sunca slaba de curcan
- salam de vita
- oua
- cascaval dietetic - facut de mine
- ceapa verde
- ketchup fara zahar

Conopida rupta bucati am fiert-o in apa cu putina sare, apoi am scurs-o bine de apa si am faramitat-o cu o furculita. Am amestecat-o cu branza de vaci granulata si cu ouale, iar amestecul rezultat l-am intins in tava de la aragaz, captusita in prealabil cu hartie de copt.
Am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, 20 minute la foc mare.


Am scos tava din cuptor si am arajat deasupra blatului felii de sunca de curcan, felii de salam de vita, ceapa verde taiata marunt si cascaval dietetic razuit. La urma am spart 4 oua.


Am bagat tava inapoi in cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu, pana cand s-au coagulat bine ouale sparte peste blat.


Am lasat-o sa sa raceasca vreo 20 minute, apoi am feliat-o si am servit mesenilor.


Foarte buna! ♥♥♥



Noi am servit-o la cina, dar poate fi servita si la micul-dejun, ba chiar poate fi luata si la pachetel.


Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana