miercuri, 3 septembrie 2014
Crostoli
De gogoselele astea am auzit in luna iulie pe facebook, de la o doamna cu o rabdare de invidiat si care gateste extraordinar de bine, Simona - Lemon pie, lemonade and lemons. Pe Simona o citesc cu mare drag de ceva vreme si tare mult imi place cum arata mancarea facuta de ea ♥ O admir pentru rabdarea ei si pentru faptul ca a profitat de "lamaile" ce i le-a oferit viata si le-a transformat cu migala si maiestrie in povesti frumoase si citite cu mare drag si interes de o multime de oameni. Nu s-a lasat batuta si nici nu s-a ascuns intr-un colt sperand sa treaca neobservata, iar eu vreau sa-i dedic ei imbratisarea mea virtuala de luna aceasta, aratandu-i in acest fel ca si eu o apreciez foarte mult si ca ii admir munca ♥♥♥
Initial am fost foarte sceptica cand am citit lista scurta de ingredientele, dar am hotarat sa incerc si bine am facut. Au iesit foarte foarte bune si destul de multe, deci le recomand cu drag oricui vrea sa prepare un desert rapid si simplu. ♥♥♥
Inainte de a va arata simplitatea asta de reteta, vreau sa mai zic ca eu am incercat si sa le coc la cuptor si au iesit foarte bune si asa ♥♥♥
Ingrediente:
- 500 g faina
- 400 ml frisca lichida
- o lingurita esenta de vanilie
- ulei pentru prajit (optional )
- zahar pudra pentru ornat
- magiun pentru umplut (optional)
Intr-un bol am pus faina si am facut o gropita in mijlocul ei. In aceasta gropita am turnat o parte din frisca lichida si am inceput sa incorporez in ea faina. Restul de frisca l-am turnat putin cate putin, pana cand s-a format o coca omogena si nelimpicioasa.
Prima data am folosit o furculita, apoi am framantat cu mana.
Coca este destul de tare si se intinde un pic cam greu, dar cu putina rabdare totul este posibil. Am impartit coca in trei bucati, pentru ca ma chinuiam prea tare sa intind foaie din toata coca. Foaia trebuie sa fie cat un carton de cutie de groasa.
Am taiat mici patrate, pe care le-am taiat si pe mijloc pentru design, dar foaia poate fi taiata in orice forma doriti.
Trebuie sa aveti toate gogoselele pregatite inainte de a va apuca de prajit, deoarece se prajesc repede si nu aveti timp de alte activitati.
Le-am prajit intr-o craticioara cu ulei mult si incins, la foc mic. Sunt gata foarte repede!
Gogoselele fierbinti le-am scos pe servetete absorbante si le-am pudrat cu zahar pudra.
Sunt foarte bune si se topesc rapid de pe farfurie! ♥♥♥
Ca sa vedeti ce fain cresc la prajit, iata si o poza cu sectiune:
Am spus mai sus ca am incercat si varianta coptului. Chiar am facut si cateva cornulete umplute cu magiun de prune.
Le-am copt pe raftul de sus al cuptorului, la foc mediu spre mic, pe hartie de copt, pentru aproximativ 30 minute. Cand au prins culoare la fund, au fost gata.
Fierbinti le-am pudrat cu zahar pudra.
Au fost foarte bune si in aceasta varianta, deci cine vrea sa sara peste prajitul in baie de ulei, poate coace crostoli la cuptor.
Magiunul de prune s-a potrivit de minune cu coca asta simpla, deci merita de tinut minte!
Sa ne fie de bine!
PS Imbratisarile virtuale postate pana in data de 15 septembrie vor fi gazduite cu amabilitate de Laura - Casuta Laurei. Mai multe detalii despre aceasta provocare: provocarea "Virtual Hug".
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Iata o reteta de placinta de post delicioasa. Trebuie sa recunosc ca nu mi-a inspirat incredere prima data cand am citit-o, insa rezulta...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Reteta de coliva o am de la mamaita mea si a fost publicata pe blog in august 2009. Azi fac doar un update cu poze facute in timpul prep...