Treceți la conținutul principal

Crostoli


De gogoselele astea am auzit in luna iulie pe facebook, de la o doamna cu o rabdare de invidiat si care gateste extraordinar de bine, Simona - Lemon pie, lemonade and lemons. Pe Simona o citesc cu mare drag de ceva vreme si tare mult imi place cum arata mancarea facuta de ea ♥ O admir pentru rabdarea ei si pentru faptul ca a profitat de "lamaile" ce i le-a oferit viata si le-a transformat cu migala si maiestrie in povesti frumoase si citite cu mare drag si interes de o multime de oameni. Nu s-a lasat batuta si nici nu s-a ascuns intr-un colt sperand sa treaca neobservata, iar eu vreau sa-i dedic ei imbratisarea mea virtuala de luna aceasta, aratandu-i in acest fel ca si eu o apreciez foarte mult si ca ii admir munca ♥♥♥
Initial am fost foarte sceptica cand am citit lista scurta de ingredientele, dar am hotarat sa incerc si bine am facut. Au iesit foarte foarte bune si destul de multe, deci le recomand cu drag oricui vrea sa prepare un desert rapid si simplu. ♥♥♥
Inainte de a va arata simplitatea asta de reteta, vreau sa mai zic ca eu am incercat si sa le coc la cuptor si au iesit foarte bune si asa ♥♥♥

Ingrediente:
- 500 g faina
- 400 ml frisca lichida
- o lingurita esenta de vanilie
- ulei pentru prajit (optional )
- zahar pudra pentru ornat
- magiun pentru umplut (optional)


Intr-un bol am pus faina si am facut o gropita in mijlocul ei. In aceasta gropita am turnat o parte din frisca lichida si am inceput sa incorporez in ea faina. Restul de frisca l-am turnat putin cate putin, pana cand s-a format o coca omogena si nelimpicioasa.
Prima data am folosit o furculita, apoi am framantat cu mana.



Coca este destul de tare si se intinde un pic cam greu, dar cu putina rabdare totul este posibil. Am impartit coca in trei bucati, pentru ca ma chinuiam prea tare sa intind foaie din toata coca. Foaia trebuie sa fie cat un carton de cutie de groasa.


Am taiat mici patrate, pe care le-am taiat si pe mijloc pentru design, dar foaia poate fi taiata in orice forma doriti.
Trebuie sa aveti toate gogoselele pregatite inainte de a va apuca de prajit, deoarece se prajesc repede si nu aveti timp de alte activitati.


Le-am prajit intr-o craticioara cu ulei mult si incins, la foc mic. Sunt gata foarte repede!
Gogoselele fierbinti le-am scos pe servetete absorbante si le-am pudrat cu zahar pudra.



Sunt foarte bune si se topesc rapid de pe farfurie! ♥♥♥



Ca sa vedeti ce fain cresc la prajit, iata si o poza cu sectiune:


Am spus mai sus ca am incercat si varianta coptului. Chiar am facut si cateva cornulete umplute cu magiun de prune.



Le-am copt pe raftul de sus al cuptorului, la foc mediu spre mic, pe hartie de copt, pentru aproximativ 30 minute. Cand au prins culoare la fund, au fost gata.


Fierbinti le-am pudrat cu zahar pudra.


Au fost foarte bune si in aceasta varianta, deci cine vrea sa sara peste prajitul in baie de ulei, poate coace crostoli la cuptor.
Magiunul de prune s-a potrivit de minune cu coca asta simpla, deci merita de tinut minte!


Sa ne fie de bine!

PS Imbratisarile virtuale postate pana in data de 15 septembrie vor fi gazduite cu amabilitate de Laura - Casuta Laurei. Mai multe detalii despre aceasta provocare: provocarea "Virtual Hug".

Comentarii

  1. Cat de bine arata, mai ales asa ninse cu zahar pudra. Vreau si eu, dar cred ca va trebui sa-mi fac, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt foarte usor de facut, deci spor la treaba si pofta mare! :D

      Ștergere
  2. Mama, mai baga unul dintre colturi prin gaura aia si arata foarte fistichii:)) Mi-ai amintit ca de multa vreme am de testat o reteta de gogosi la cuptor care cica-s mai bune decat in ulei.:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am auzit si eu de reteta aia de care zici, dar pana acum nu i-a venit randul. La ce lista kilometrica am in asteptare, nici nu cred ca-i va veni randul prea curand, insa astept cu mare interes sa vad ce-ti iese tie ;D

      Ștergere
  3. Mie imi plac retetele cu ingrediente putine, par accesibile si pentru cei mai putin inzestrati cu talent gastronomic. Cele cu exagerat de multe, ma sperie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Loredana, stiu ce zici :D Sa incerci gogosicile astea. Fetelor tale o sa le placa si le poti pune chiar sa decupeze ele aluatul cu diferite forme :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Friptura frageda de cocos

Socata acidulata

Macrou marinat in sos de tomate

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Sunca fiarta in zeama de varza murata