sâmbătă, 7 iunie 2014
Prajitura dukan cu rabarbar
De cand a aparut rabarbarul in piata, nu pierd nici o ocazie de a-l folosi la ceva bun. Am de gand sa il folosesc si la mancare, nu doar la dulciuri, iar daca sunteti curiosi stati pe aproape.
Prajitura prezentata azi este una simpla, fara crema si fara bezea deasupra. Este foarte usor de facut, deci nu stati pe ganduri daca va ganditi sa incercati reteta.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- 6 oua
- 250g crema de branza 0,2% grasime
- 4 linguri tarate fine de ovaz (Pirifan)
- 3 linguri tarate fine de grau (Sanovita)
- 5 linguri indulcitor pudra (Clio)
- 1 lingurita praf de copt
- 1 legatura rabarbar (6 tije subtirele)
Tijele de rabarbar le-am curatat de coaja si le-am taiat cubulete.
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.
Galbenusurile le-am mixat bine cu indulcitorul pudra, crema de branza, taratele de ovaz, taratele de grau si praful de copt.
Am amestecat cu miscari usoare cele doua compozitii, iar amestecul rezultat l-am turnat intr-o tava de silicon patrata (23 X 23 cm). Tava de silicon am pus-o intr-o tava metalica in care am turnat o cana cu apa.
Deasupra am asezat cubuletele de rabarbar.
Am bagat tavile in cuptorul cald, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru 1 ora si 15 minute. Deasupra prajitura a prins o culoare foarte frumoasa:
Am lasat prajitura sa se raceasca bine, apoi am feliat-o in bucati mari.
Blatul este foarte pufos si prajitura este delicioasa
A fost foarte buna si sigur o voi repeta in viitorul apropiat Merge la marele fix cu un iaurt sau o cana de lapte la micul dejun sau la pachetel.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...