joi, 19 iunie 2014
Ciorba de afumatura cu tarhon
Azi m-am gandit sa aduc in atentia voastra o ciorbica care pare banal de simpla. Este atat de buna, incat era musai sa apara pe blog pentru viitoare aduceri aminte.
Ingredientele necesare sunt foarte putine si accesibile, deci nu exista motive pentru care sa nu incercati macar o data reteta asta.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- 2 pulpe de pui afumate (eu am folosit o pulpa si jumatate, plus un spate de pui ramas de la o friptura de pui la punga)
- 1 morcov mare
- 1/2 radacina medie de telina
- 1 ceapa marisoara
- tarhon in otet
Bucatile de carnea le-am curatat de piele si le-am pus la fiert, la foc mic, in 2 litri apa rece. Am spumuit de cate ori a fost nevoie.
Intre timp am taiat ceapa marunt si am razuit morcovul si telina.
Cand nu s-a mai format spuma, am adaugat in oala legumele si am lasat ciorba sa fiarba pana cand carnea a fost bine fiarta.
Am scos pulpele din ciorba, am curatat carnea de pe oase si am pus carnea inapoi in ciorba. Am lasat ciorba sa mai dea un clocot scurt, apoi am oprit focul.
La sfarsit am adaugat tarhon in otet, taiat marunt, si vreo 2-3 linguri de otet din borcanul cu tarhon.
Dupa cum ati observat, nu am adaugat deloc sare. Asta pentru ca nu a fost nevoie.
Am servit ciorbica fierbinte si tare ne-a mai placut ♥♥♥
Delicioasa!!!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Aceasta prajitura cu rabarbar si budinca de vanilie este delicioasa si foarte usor de facut ♥♥♥ Blatul este usor crocant la suprafata, ...
-
Aceasta metoda de conservare a frunzelor de vita de vie o stiu de cand eram copil. Asa puneau parintii mei frunza de vita de vie la pastrar...
-
Reteta de coliva o am de la mamaita mea si a fost publicata pe blog in august 2009. Azi fac doar un update cu poze facute in timpul prep...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...