joi, 19 iunie 2014
Ciorba de afumatura cu tarhon
Azi m-am gandit sa aduc in atentia voastra o ciorbica care pare banal de simpla. Este atat de buna, incat era musai sa apara pe blog pentru viitoare aduceri aminte.
Ingredientele necesare sunt foarte putine si accesibile, deci nu exista motive pentru care sa nu incercati macar o data reteta asta.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- 2 pulpe de pui afumate (eu am folosit o pulpa si jumatate, plus un spate de pui ramas de la o friptura de pui la punga)
- 1 morcov mare
- 1/2 radacina medie de telina
- 1 ceapa marisoara
- tarhon in otet
Bucatile de carnea le-am curatat de piele si le-am pus la fiert, la foc mic, in 2 litri apa rece. Am spumuit de cate ori a fost nevoie.
Intre timp am taiat ceapa marunt si am razuit morcovul si telina.
Cand nu s-a mai format spuma, am adaugat in oala legumele si am lasat ciorba sa fiarba pana cand carnea a fost bine fiarta.
Am scos pulpele din ciorba, am curatat carnea de pe oase si am pus carnea inapoi in ciorba. Am lasat ciorba sa mai dea un clocot scurt, apoi am oprit focul.
La sfarsit am adaugat tarhon in otet, taiat marunt, si vreo 2-3 linguri de otet din borcanul cu tarhon.
Dupa cum ati observat, nu am adaugat deloc sare. Asta pentru ca nu a fost nevoie.
Am servit ciorbica fierbinte si tare ne-a mai placut ♥♥♥
Delicioasa!!!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...