duminică, 15 iunie 2014

Placinta de ficatei cu ceapa


Stateam in bucatarie, cu o punga de ficatei de pui in fata, si ma gandeam ce sa fac de mancare. Da, chiar daca sunt mandra posesoare de blog culinar, pe care am publicat pana acum peste 400 de retete, chiar daca am o colectie impresionanta de carti si reviste culinare, chiar daca sunt abonata prin Bloglovin la ma mult de 150 bloguri culinare, inca mai raman in cate o zi fara nici un pic de inspiratie cu privire la meniul zilnic. In astfel de momente, cel mai adesea ies din impas daca insir pe masa ingredientele ce le am disponibile. Ideile vin aproape imediat si astfel ziua este salvata smiley5221.gif.
Asa s-a intamplat si acum, iar ideea castigatoare in urma castingului de ingrediente este aceasta placinta simpla si delicioasa.
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.

Ingrediente:
- 1 kg ficat de pui
- 2 cepe mari
- 250g crema de branza 0,2% grasime
- 3 oua
- 100 ml lapte 1,5 % grasime
- 1 lingurita mix de ierburi Italia
- sare, piper macinat, praf de usturoi

Ficatul de pui l-am spalat bine in mai multe ape si l-am lasat la scurs intr-o strecuratoare.
Ceapa am taiat-o marunt si am asezat-o intr-o tava (17 X 30 cm) cu peretii inalti. Peste ceapa am asezat ficatul de pui.


Am presarat o lingurita rasa de sare, piper macinat si mixul de ierburi. Am bagat tava la cuptor pentru 30 minute, pe raftul din mijloc, la foc mediu.


Intr-un castronel am mixat bine crema de branza cu ouale si laptele.


Acest amestec l-am turnat in strat uniform peste ficateii abia scosi din cuptor.



Am presarat deasupra o lingurita rasa de sare si praf de usturoi, apoi am bagat tava din nou la cuptor, tot pe raftul din mijloc si la foc mediu spre mic, pentru o ora.
Cand placinta este inchegata si prinde culoare aurie deasupra, este gata.


Se taie foarte frumos cand este rece.


A fost foarte buna si satioasa! smiley5370.gif



Sa ne fie de bine!

6 comentarii:

  1. Faină, ce poftă mi-ai făcut ! Da' o fac când o fi mai răcoare ! Chiar dacă azi plouă, parcă nu-mi vine să aprind cuptorul...

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu, aia de fac cate o fixatie pe cate-o reteta de cate 20 de ori la rand, amu la ficat is blocata pe pate. Abia am terminat strachina si-mi fac alta:)

    RăspundețiȘtergere
  3. De ce PL la dukan? Nu vad decat ceapa ca si leguma... Nu merge la Pp?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, pentru ca este multa ceapa :) Daca era doar un fir de ceapa verde in placinta, atunci era voie la PP :D

      Ștergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape