luni, 23 iunie 2014
Negresa delicioasa dukan
Din dorinta de a prepara o negresa dukan folosindu-ma de reteta de negresa cu gem si nuci - de post, de care imi era foarte dor, am ajuns la rezultatul asta uimitor de bun si care merita toate laudele♥♥♥ Nu este o reteta de post pentru ca am adaugat si oua, dar ma declar multumita de experiment si il plasez printre deserturile favorite, mai ales ca se face foarte foarte usor.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- 1 borcanel gem/dulceata (400g) - poate fi de rabarbar, de salcam, de trandafiri, de goji, de dovleac, de dovlecel, de morcov - pentru cei care sunt in croaziera sau de fructe cu indulcitor pentru cei care sunt la consolidare
- 200ml apa rece
- 5 linguri indulcitor praf (Clio)
- 4 linguri tarate fine de ovaz (Pirifan)
- 2 linguri tarate fine de grau (Sanovita)
- 1 plic budinca de ciocolata
- 3 linguri lapte praf 1% grasime
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu - stins intr-un pahar cu o lingura de otet
- 1 lingura cacao degresata
- 3 oua
- 1 lingura esenta de cocos
- 1 lingura esenta de ciocolata
***puteti folosi orice esenta va place mai mult.
Toate ingredientele se mixeaza bine intr-un bol. Rezulta un aluat curgator.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava (22 X35 cm) cu peretii inalti, captusita cu hartie de copt.
Tava se baga in cuptorul cald, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru o ora. Gata!
Spuneti voi, ati facut ceva mai simplu???
Negresa are cam 3 - 3.5 cm grosime, ramane umeda in interior, dar se feliaza foarte frumos si se mananca foarte repede. Nu va sfatuiesc sa folositi o tava mai mica, pentru ca negresa poate ramane prea moale si atunci o veti manca cu lingura.
Dupa cum se observa in poza de mai jos, nu am avut rabdare nici macar sa se raceasca:
Absolut delicioasa!♥♥♥ Incercati si voi!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Desi m-am inscris de luna trecuta la provocarea Weekend cu spor, abia de luna aceasta particip activ. In luna august blogul propus pent...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...