sâmbătă, 21 iunie 2014

Burger de curcan pe ananas la gratar


A venit momentul sa destainui ce am pregatit eu pentru provocarea Mystery box challenge.
Luna aceasta Monica, gazda provocarii din luna iunie 2014, ne-a "dat voie" sa gatim ceva cu cirese, porumb dulce, branza de vaci, ficat de pui, rosii galbene, mazare, carne de curcan, iar ingredientul "vedeta" sa fie ananasul.
Alegerea mea a fost una usoara, mai ales ca de mult planuiam sa prepar acesti burgeri cu ananas la gratar. Pot sa spun ca am fost o norocoasa ca mi s-au potrivit ploile asa bine!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - din faza de consolidare.

Ingrediente pentru 4 burgeri/2 portii:
- 230g carne tocata de curcan
- 2 linguri boabe de porumb
- 1 lingura patrunjel verde (eu am avut congelat)
- 1 lingurita mix de condimente pentru carnea de pasare
- 1 lingurita oyster sauce
- 8 felii ananas (eu am avut din conserva)


Am cumparat o pulpa inferioara de curcan. Va sfatuiesc sa nu faceti ca mine daca doriti sa preparati reteta asta! Cumparati carne gata tocata sau bucati de carne de curcan fara os! Dintr-o pulpa de 380g, am ramas cu 230g carne! Carnea am dat-o foarte greu jos de pe os/oase si trebuie sa scoti toate tendoanele alea tari ca osul. Munca de chinez batran si nebun!


Carnea am tocat-o in mixer pana a devenit pasta.


Carnea tocata am amestecat-o cu boabele de porumb, patrunjelul tocat, condimentul pentru pui/curcan si sosul de stridie.


Am impartit compozitia in 4 si cu mainile umede am format 4 chiftele marisoare.


Am lasat tigaia-gratar sa se infierbante, am uns-o cu un servetel imbibat in ulei si am pus burgerii si feliile de ananas la copt.



Pe fiecare farfurie am construit doua turnulete din cate doua felii de ananas copt si un burger de curcan cu boabe de porumb.




Am servit imediat si tare ne-a mai placut! ♥♥♥ Ananasul se potriveste la marele fix cu burgerul de curcan, iar carnea este condimentata exact cat trebuie. ♥♥♥ Foarte bun!!!


Sunt foarte satiosi si gustosi!


Sa ne fie de bine!

8 comentarii:

  1. Grozava reteta, Crisa! Si mie imi place ananasul cu carne de pasare, din pacate io stiam doar reteta de rulou pentru care-mi trebea ou, alta idee n-am avut pentru cele doua ingrediente.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria, dupa cum vezi burgerii mei sunt bine legati chiar daca nu au ou in compozitie :D
      Ma gandeam sa fac si o pizza Hawai, dar tot burgerii au castigat pana la urma :D Abia astept sa vad ce pregatesti tu pentru provocare!

      Ștergere
  2. Ce pofta mi-ai facut. Carne de curcan nu am, dar ma duc acum sa fac si eu din carne de pui. Multumesc mult pentru participare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cerasela, tare ma bucur ca-ti place ce-am facut :D Sa-mi spui daca ti-au placut la fel de mult ca si mie!

      Ștergere
  3. Cristina, arata demential. Si cred ca-s super buni. Sigur ii voi incerca :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu ma pricep la carnuri, nu-mi place sa le gatesc. Uneori imi place sa le mananc. Mi-o ramas gandu la reteta ta si ieri am prestat la tigaie, ca altceva n-am. Cred ca am facut o greseala prosteasca sa am pretentia de la vita/porc sa-mi iasa vro grozavie. Ce zici? Oricum imi caut si curcan:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da-l incolo de curcan si cumpara pulpa de pui! Iese bun si scapi de tampeniile alea de tendoane ca oasele de peste :D
      Nu ti-a iesit chifteaua, sau ce te nemultumeste?

      Ștergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape