luni, 2 decembrie 2013
Placinta de conopida cu sunca
Budinco-placinta asta am facut-o deja de cateva ori pana acum. Se face face foarte usor si este foarte buna! Este perfecta pentru micul-dejun, cina, pachetel la serviciu, gustare, mese festive. Incercati si n-o sa va para rau!
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- o conopida de aprozimativ 1 kg
- 3 oua mari
- 1 legatura patrunjel
- 250g sunca degresata de curcan
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita praf de usturoi
- 1 lingurita rasa piper macinat
- 1 lingurita sare
Inainte de a trece la reteta, vreau sa precizez ca doar conopida si ouale sunt obligatorii aici. Restul sunt optionale si pot fi sarite sau inlocuite cu altceva. De exemplu, cand am facut ultima oara placinta asta am adaugat trei fire de ceapa verde, am renuntat la oregano, praf de usturoi si piper si in loc de patrunjel verde am pus marar verde. Deci, imaginatie si chef de gatit sa aveti, ca posibilitati sunt foarte multe.
Conopida cruda am maruntit-o in robot.
Intr-un castron am amestecat conopida maruntita cu restul ingredientelor.
Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava de silicon (diametru 27 cm) si am nivelat-o frumos.
Tava am bagat-o la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu spre mare, pentru aproximativ 45 minute. Cand prinde culoare aurie deasupra, este gata.
Am rasturnat placinta pe un platou si am lasat-o sa se raceasca o jumatate de ora.
Am feliat-o si am servit-o mesenilor. Se feliaza foarte frumos si arata foarte bine in sectiune.
Este foarte foarte buna!
Conopida nu trebuie fiarta in prealabil! Se foloseste cruda!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...