vineri, 29 noiembrie 2013
Supa cu taitei copti
Supica asta a fost atat de buna si satioasa, ca parca nici mie nu-mi venea a crede! Se prepara foarte usor, chiar si de un incepator in ale bucatariei. Neaparat sa incercati!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- 1 pulpa intreaga de pui
- 1 morcov
- 1/2 telina mica
- 1 legatura patrunjel verde
- sare si piper macinat
***Taitei:
- 3 oua
- 1 lingura tarate ovaz fine (recomand Pirifan)
- 2 linguri fulgi de drojdie inactiva (gasiti la Plafar)
Am pus la fiert in 2 litri de apa pulpa de pui, la foc mic. Am spumuit ori de cate ori a fost nevoie. Am adaugat si radacinoasele taiate marunt, sare si piper macinat.
Cand carnea a fost fiarta, am scos pulpa din oala si am inlaturat pielea si oasele. Carnea am taiat-o marunt si am bagat-o iar in supa.
Intre timp am pregatit taiteii: am batut ouale intr-un castronel si am incorporat in ele fulgii de drojdie inactiva si taratele de ovaz. Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava patrata de silicon (29 X26 cm).
Am bagat tava la cuptor, la foc mediu, pe raftul de sus, pentru 20 minute si am obtinut un blat subtire.
Am taiat blatul in jumatate pe lungime si apoi in taitei pe latime. Taiteii i-am adaugat in supa si i-am lasat sa fiarba 3 minute.
Am oprit focul si am adaugat patrunjelul taiat marunt.
Am servit supa fierbinte si tare ne-a mai placut.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...