vineri, 29 noiembrie 2013

Supa cu taitei copti


Supica asta a fost atat de buna si satioasa, ca parca nici mie nu-mi venea a crede! Se prepara foarte usor, chiar si de un incepator in ale bucatariei. Neaparat sa incercati!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.

Ingrediente:
- 1 pulpa intreaga de pui
- 1 morcov
- 1/2 telina mica
- 1 legatura patrunjel verde
- sare si piper macinat
***Taitei:
- 3 oua
- 1 lingura tarate ovaz fine (recomand Pirifan)
- 2 linguri fulgi de drojdie inactiva (gasiti la Plafar)

Am pus la fiert in 2 litri de apa pulpa de pui, la foc mic. Am spumuit ori de cate ori a fost nevoie. Am adaugat si radacinoasele taiate marunt, sare si piper macinat.


Cand carnea a fost fiarta, am scos pulpa din oala si am inlaturat pielea si oasele. Carnea am taiat-o marunt si am bagat-o iar in supa.
Intre timp am pregatit taiteii: am batut ouale intr-un castronel si am incorporat in ele fulgii de drojdie inactiva si taratele de ovaz. Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava patrata de silicon (29 X26 cm).



Am bagat tava la cuptor, la foc mediu, pe raftul de sus, pentru 20 minute si am obtinut un blat subtire.


Am taiat blatul in jumatate pe lungime si apoi in taitei pe latime. Taiteii i-am adaugat in supa si i-am lasat sa fiarba 3 minute.



Am oprit focul si am adaugat patrunjelul taiat marunt.


Am servit supa fierbinte si tare ne-a mai placut.



Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana