Chiar daca este ultima luna din an si sarbatorile bat la usa, nu am uitat de Provocarea Secreta. Luna aceasta repartizarile au fost facute de Kadia, iar blogul repartizat mie a fost Enjoy Dessert
Paula are un blog foarte bine structurat, plin de retete apetisante si poze minunate. Mi-a fost foarte greu sa ma opresc la o singura reteta, prin urmare am aplicat metoda "fa ceva cu ce ai deja cumparat". De data asta a trebuit sa caut o reteta la care sa folosesc o dulma (dovleac placintar) care ma astepta cuminte in frigider sa o bag in seama. Reteta aleasa a fost Cheesecake cu dovleac copt. Din cauza dietei pe care o urmez, am fost nevoita sa transform reteta Paulei intr-o reteta conforma, dar nu mi-a fost deloc greu sa fac asta, deoarece reteta este foarte simpla si permite astfel de modificari. Practic am renuntat la blat si la glazura si am copt doar umplutura, un pic simplificata. A iesit foarte buna budinca asta!
Multumesc Paula pentru idee!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL, incepand din croaziera.
Ingrediente:
- 500g dulma razuita
- 750g crema de branza 0,2% grasime
- 5 linguri indulcitor pudra (eu am folosit Clio)
- 1 lingura esenta vanilie
- 3 oua (eu am folosit 4 oua mai mici)
- 1 lingurita scortisoara pudra
- 1 lingura amidon (eu am folosit Gustin)
Intr-un bol am mixat cu blenderul crema de branza cu indulcitorul. In acest amestec am incoporat ouale, unul cate unul, mixand foarte bine dupa fiecare ou adaugat.
La urma am adaugat esenta de vanilie, dulmaua razuita, scortisoara si amidonul. Am mixat 1 minut.
Compozitia obtinuta am turnat-o intr-o tava rotunda de silicon, cu diametrul de 23 cm. Tava de silicon am pus-o intr-o tava inalta in care am turnat in prealabil doua cani cu apa.
"Constructia" asta am bagat-o la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu spre mare. Cand budinca a capatat la suprafata o culoare rumena, a fost gata. La mine a durat aproximativ o ora si jumatate.
Am lasat budinca sa se racoreasca o jumatate de ora, apoi am rasturnat-o pe un platou.
Se feliaza foarte frumos!
Moale, densa, parfumata si delicioasa - astea sunt cuvintele care descriu cel mai bine budinca asta cu dovleac.
Tin sa precizez ca, chiar daca am folosit dulma cruda, nu coapta in prealabil asa cum recomanda Paula, budinca a iesit foarte fina si parfumata. Are timp berechet sa se coaca, deci nu am considerat ca fac o prea mare greseala daca sar peste partea cu coptul dovleacului. Rezultatul mi-a confirmat teoria, deci pot afirma cu tarie ca merge foarte bine si asa!
Familia si musafirii au laudat acest desert, deci nu ezitati sa incercati si voi reteta de fata.
Sa ne fie de bine!