vineri, 6 decembrie 2013
Tort cu aroma de ness si lamaie
Tortul asta nu a fost facut pentru o ocazie anume, ci doar pentru a incerca un blat dietetic. Pentru ca a iesit foarte bun, expun reteta pe blog pentru aducere aminte.
Blatul iese inalt si pufos. Merge foarte bine insiropat si se preteaza la orice crema. In plus, nici nu se observa ca este dietetic.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu croaziera. Din punct de vedere al toleratelor si al taratelor, tortul poate fi mancat de o singura persoana in doua zile. Va asigur insa ca tortul este mai mult decat suficient pentru 3 persoane in doua zile.
Ingrediente:
***Blat:
- 5 oua mai mici sau 4 oua mari
- 4 linguri tarate de ovaz fine (recomand Pirifan)
- 2 linguri lapte praf degresat
- 1 lingura cacao degresata
- 1 lingura ness
- 1 lingurita praf de copt
- 3 linguri indulcitor pudra (eu am folost Clio)
***Crema:
- 1 plic budinca cu aroma de lamaie
- 400 ml lapte 1.5 % grasime
- 3 linguri indulcitor pudra
***Glazura:
- 250g crema de branza
- 2 linguri indulcitor
- 1 lingurita esenta cafea
***Pentru insiropat:
- lapte 1.5 % grasime
Pentru blat am batut albusurile spuma tare, iar galbenusurile le-am mixat cu indulcitorul. Tarate, laptele praf, cacao, cafea solubila, praf de copt - toate au fost amestecate in alt castronel.
In albusurile spuma am incorporat usor, cu miscari de jos in sus, sa nu se lase spuma, mai intai galbenusurile frecate cu indulcitor si apoi amestecul uscat.
Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava de silicon. Diametrul aproximativ, 26 cm.
Am bagat tava in cuptor, la foc mediu spre mic, pe raftul de sus, pentru 50 minute. Se poate verifica cu o scobitoare daca este copt.
Dupa ce a fost gata, l-am scos din cuptor si l-am lasat sa se raceasca 1 ora.
Dupa ce blatul s-a racit bine, am preparat budinca de lamaie dupa indicatiile de pe plic.
Am taiat blatul in doua si tava in care am copt blatul am captusit-o cu folie de plastic.
Peste folie am asezat in tava o foaie de blat si am insiropat-o prin pensulare cu lapte degresat.
Am turnat deasupra budinca fierbinte.
Peste budinca am pus ce-a de-a doua foaie de blat si am insiropat-o si pe aceasta cu lapte.
Am acoperit tava cu folie si am dat tortul la rece pentru 2 ore.
Dupa cele doua ore de ragaz la rece, am rasturnat tortul pe un platou.
Am mixat bine in robot crema de branza cu indulcitorul si esenta, iar acest amestec l-am intins uniform peste tort.
Se poate servi imediat sau se poate pastra la frigider pana la servire.
Se feliaza foarte frumos!
Este foarte bun si satios! Cred ca ar merge de minune cu o crema de nuci sau caramel ♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...