vineri, 6 decembrie 2013
Tort cu aroma de ness si lamaie
Tortul asta nu a fost facut pentru o ocazie anume, ci doar pentru a incerca un blat dietetic. Pentru ca a iesit foarte bun, expun reteta pe blog pentru aducere aminte.
Blatul iese inalt si pufos. Merge foarte bine insiropat si se preteaza la orice crema. In plus, nici nu se observa ca este dietetic.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu croaziera. Din punct de vedere al toleratelor si al taratelor, tortul poate fi mancat de o singura persoana in doua zile. Va asigur insa ca tortul este mai mult decat suficient pentru 3 persoane in doua zile.
Ingrediente:
***Blat:
- 5 oua mai mici sau 4 oua mari
- 4 linguri tarate de ovaz fine (recomand Pirifan)
- 2 linguri lapte praf degresat
- 1 lingura cacao degresata
- 1 lingura ness
- 1 lingurita praf de copt
- 3 linguri indulcitor pudra (eu am folost Clio)
***Crema:
- 1 plic budinca cu aroma de lamaie
- 400 ml lapte 1.5 % grasime
- 3 linguri indulcitor pudra
***Glazura:
- 250g crema de branza
- 2 linguri indulcitor
- 1 lingurita esenta cafea
***Pentru insiropat:
- lapte 1.5 % grasime
Pentru blat am batut albusurile spuma tare, iar galbenusurile le-am mixat cu indulcitorul. Tarate, laptele praf, cacao, cafea solubila, praf de copt - toate au fost amestecate in alt castronel.
In albusurile spuma am incorporat usor, cu miscari de jos in sus, sa nu se lase spuma, mai intai galbenusurile frecate cu indulcitor si apoi amestecul uscat.
Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava de silicon. Diametrul aproximativ, 26 cm.
Am bagat tava in cuptor, la foc mediu spre mic, pe raftul de sus, pentru 50 minute. Se poate verifica cu o scobitoare daca este copt.
Dupa ce a fost gata, l-am scos din cuptor si l-am lasat sa se raceasca 1 ora.
Dupa ce blatul s-a racit bine, am preparat budinca de lamaie dupa indicatiile de pe plic.
Am taiat blatul in doua si tava in care am copt blatul am captusit-o cu folie de plastic.
Peste folie am asezat in tava o foaie de blat si am insiropat-o prin pensulare cu lapte degresat.
Am turnat deasupra budinca fierbinte.
Peste budinca am pus ce-a de-a doua foaie de blat si am insiropat-o si pe aceasta cu lapte.
Am acoperit tava cu folie si am dat tortul la rece pentru 2 ore.
Dupa cele doua ore de ragaz la rece, am rasturnat tortul pe un platou.
Am mixat bine in robot crema de branza cu indulcitorul si esenta, iar acest amestec l-am intins uniform peste tort.
Se poate servi imediat sau se poate pastra la frigider pana la servire.
Se feliaza foarte frumos!
Este foarte bun si satios! Cred ca ar merge de minune cu o crema de nuci sau caramel ♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Iata o reteta de placinta de post delicioasa. Trebuie sa recunosc ca nu mi-a inspirat incredere prima data cand am citit-o, insa rezulta...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Reteta de coliva o am de la mamaita mea si a fost publicata pe blog in august 2009. Azi fac doar un update cu poze facute in timpul prep...