vineri, 27 decembrie 2013
Sprot copt la cuptor
Daca zic ca asta este o reteta, atunci si curcile vor rade de mine. Prin urmare nu o sa-i zic reteta ci mod de a prepara un aperitiv gustos si satios. Pestele pregatit astfel merge de minune la cina, la mic-dejun, la mese intre prieteni, ba chiar si la mese festive. Langa el puteti adauga un sos de iaurt cu usturoi sau pur si simplu ii stropiti cu putina zeama de lamaie ♥ Poate il luati in considerare pentru masa de Revelion, mai ales ca de Revelion se mananca peste.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP incepand chiar din Atac si cu dieta Montignac - faza I.
Dar sa las elogiile si sa va zic ce trebuie sa faceti.
Ingrediente:
- 1 punga sprot congelat (1kg a avut punga mea)
- sare
- piper macinat
- praf de usturoi
Pestele nu trebuie decongelat inainte!
Intr-o tava putin adanca, captusita cu hartie de copt am turnat pestisorii congelati. Am presarat peste ei sare, piper macinat si praf de usturoi.
Tava astfel pregatita am bagat-o in cuptorul fierbinte, pe raftul de sus, la foc moderat spre mare, pentru aproximativ o ora si jumatate. Nu trebuie intorsi, nu trebuie paziti. Vor deveni toti un pic crocanti si vor prinde culoare aramie. ♥
Atat! E greu? Nu!
Tare buni mai sunt! ♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...