luni, 2 septembrie 2013
Tort "Mustata"
Acest tort l-am pregatit pentru tatal meu, care in 15 iunie si-a sarbatorit ziua de nastere.
La multi ani tata! Sa-ti dea Dumnezeu sanatate, zile frumoase si noroc cat poti duce!
Blatul de tort este acelasi ca si la tortul "Fluturasul vesel".
Crema de lamaie este cea folosita la tortul "Cursa de masini".
Stratul de gelatina din lamaie este facut dupa reteta "Jeleu de lamaie".
Glazura este ciocolata amaruie topita.
Tortul a fost construit ( in tava captusita cu folie) astfel: blat > 1/4 crema calduta > blat > 1/4 crema calduta > jeleu de lamaie > 1/4 crema calduta > blat > 1/4 crema calduta > blat. Tava in care am copt blatul si am construit apoi tortul are 28 cm diametru.
Am bagat tortul la frigider peste noapte, iar a doua zi l-am rasturnat pe o planseta si l-am taiat cum se vede mai jos:
Cu ocazia asta am facut si cateva poze cu sectiune:
Una dintre jumatati am intors-o invers si astfel am obtinut mustata supradimensionata:
Am imbracat tortul in ciocolata topita si l-am bagat iar la frigider pana la momentul servirii.
A fost foarte bun! ♥ Racoros, lamaios, delicios! ♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...