vineri, 31 mai 2013
Sarmale din carne de vita, cu varza murata
Ce face omul cand nu mai poate de pofta? Sarmale!!!
Sarmale la dieta? De ce nu?
Pai cum sa scap eu oportunitatea asta? Vecina trebuia sa scape de varza din butoi, eu trebuia sa fac ceva cu carne de vita (ca m-a mancat undeva sa cumpar!) si uite asa ne-a iesit la drum de seara o oala cu sarmale.
Nu, nu sunt la fel de bune ca alea care plutesc in grasime, dar romanasul inventiv trece peste toate oprelistile si-si face pofta
Ingrediente:
***Sarmale:
- 2 verze murate mai mici sau o varza mare
- 1/2 kg carne tocata de vita
- 1 ceapa mare
- 250g ciuperci brune
- 1/2 cutie cubulete de rosii in bulion
- 2 linguri pasta de tomate
- sare si piper macinat
***Am adaugat in oala:
- 1 cutie cubulete de rosii in bulion
- 1 pahar vin alb
- 3 foi de dafin
- 1 lingura boabe de piper
- 2 linguri pasta de tomate
Am ales foile de varza pentru sarmale, iar ce-a ramas am tocat marunt si am stors bine de zeama.
Intr-un bol am amestecat cu mana carnea tocata, ceapa si ciupercile taiate marunt, rosiile in bulion, pasta de tomate, piper macinat si un pic de sare (pentru ca trebuie tinut cont ca si varza este sarata!).
Am format sarmalele si am pregatit ceaunelul. Pe fundul ceaunului am pus varza taiata marunt, pasta de tomate si rosiile in bulion. Am asezat deasupra lor sarmalele si am adaugat vinul, foile de dafin si boabele de piper. Am acoperit cu apa si am bagat ceaunelul la cuptor, la foc mic, pentru vreo 3 ore.
Dupa ce au fost gata, am oprit focul la cuptor si am lasat sarmalele sa se raceasca in cuptor peste noapte, ca doar sarmalele sunt mai bune a doua zi .
A doua zi ne-am infruptat din ele cu mare pofta si tare bune ni s-au parut
No, ce ziceti de sarmalele mele? Arata sau nu bine?
Dupa atata pui noua ni s-a parut ca mancam ambrozie
Reteta este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In magazine exista o mare varietate de abtibilduri cu ajutorul carora putem decora ouale pentru Paste. In majoritatea anilor trecuti as...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Anul trecut am implicat-o si pe junioara in pregatirile pentru Paste si am rugat-o sa ma ajute sa decoram ouale. Cred ca nu este greu de ...
-
Porcusorii in aluat sau carnaciorii inveliti in aluat, cu unt si usturoi, alaturi de ceva sosuri diverse constituie o gustare perfecta ...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...