miercuri, 8 mai 2013
Piept de pui cu iaurt, la cuptor
Un experiment reusit dupa umila mea parere.
Carnea a ramas frageda, iar iaurtul ii da un gust acrisor. Se preteaza foarte bine la micul dejun, la cina, ca gustarica intre mese si chiar la pachetel.
Aceasta reteta este conforma cu dieta Montignac si cu dieta Dukan - toate fazele. Atentie la doza zilnica permisa de tarate de ovaz si tineti cont daca consumati si alte feluri de mancare ce contin tarate de ovaz!
Din ingredientele de mai jos mie mi-au iesit doua tavi mari (vorbesc de tava de la aragaz) si cateva snitele la tigaie (pentru ca am probat sa vad daca merg facute si in tigaia antiaderenta).
Ingrediente:
- 200g iaurt 0.1% grasime
- 2 oua
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1/2 lingurita piper macinat
- 1/2 lingurita cimbru
- sare
- 4 linguri tarate ovaz
- 700g piept de pui fara os si fara piele
Intr-un castronel am amestecat iaurtul cu ouale, condimentele si taratele de ovaz. Pieptul de pui l-am taiat felii pe lat si l-am amestecat in compozitia cu iaurt.
Cu o lingura am luat fiecare bucata de pui si am asezat-o intr-o tava captusita cu hartie de copt.
Tava astfel pregatita am bagat-o in cuptor, pe raftul de sus, la foc moderat spre mic, unde a stat pana cand bucatile de pui au prins culoare frumoasa.
Am incercat sa frig cateva bucati in tigaia antiaderenta, dar compozitia cu iaurt se ardea prea repede si am abandonat ideea.
Cele la cuptor au iesit asa:
Noua ne-au placut foarte mult!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In magazine exista o mare varietate de abtibilduri cu ajutorul carora putem decora ouale pentru Paste. In majoritatea anilor trecuti as...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Anul trecut am implicat-o si pe junioara in pregatirile pentru Paste si am rugat-o sa ma ajute sa decoram ouale. Cred ca nu este greu de ...
-
Porcusorii in aluat sau carnaciorii inveliti in aluat, cu unt si usturoi, alaturi de ceva sosuri diverse constituie o gustare perfecta ...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...