miercuri, 13 martie 2013

Drob de ciuperci cu orez si miez de nuca


Citisem undeva ca drob se numeste doar cel facut din maruntaie de miel, celelalte se numesc terine. Eu insa asa am facut cunostinta cu reteta asta si n-o sa ma apuc sa-i schimb numele doar pentru a multumi carcotasii. Propun sa nu va lasati orbiti de micile amanunte si sa incercati aceasta reteta de post delicioasa.

Ingrediente:
- 500g ciuperci proaspete
- o ceapa mare
- 5-6 linguri ulei
- o cana de orez fiert in doua cani de apa
- o cana pesmet
- o cana nuca macinata nu foarte marunt
- o lingura faina (nu prea i-am inteles rostul si se poate renunta la ea daca vreti; eu am pus de data asta)
- 2 linguri pasta de tomate
- sare si piper macinat
- o lingurita oregano uscat

Prima data am fiert orezul in doua cani de apa. L-am lasat pe foc mic pana cand a absorbit toata apa, apoi am oprit focul si am lasat orezul sa se raceasca.
Ciupercile le-am taiat marunt, cu tot cu codite.


Ceapa taiata marunt am calit-o in ulei impreuna cu putina sare, piper macinat si oregano uscat.


Cand ceapa a devenit sticloasa am adaugat peste ea ciupercile taiate marunt. Focul l-am pastrat mic si am lasat ciupercile sa se caleasca pana s-au inmuiat si si-au lasat zeama.


Dupa ce am oprit focul, am amestecat ciupercile cu orezul fiert, pasta de tomate, nucile macinate, pesmetul si faina.


Am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se infierbante.
Intr-o tava de cozonac, captusita cu hartie de copt, am turnat amestecul obtinut si am nivelat bine.



Tava am bagat-o la cuptor, pe raftul de sus, la foc moderat, pentru aproximativ 50 minute.
Deasupra prinde un pic de pojghita.
Asa arata cand este gata:




Noi l-am servit, dupa ce s-a racit, cu ketchup dulce.



A fost foarte bun! Junioara chiar a cerut drob din asta la micul dejun de a doua zi :)
Miezul de nuca da bine in drobul asta. Aduce elementul acela de surpriza si de crocant intre celelalte ingrediente moi. Noi l-am servit ca fel principal la pranz, dar si ca mic-dejun a doua zi dimineata. Poate fi servit si ca aperitiv la o masa festiva, ca o gustare intre mese sau poate fi pus la pachetel pentru scoala/serviciu/masa la iarba verde.
Sa ne fie de bine!

P.S. Pentru ca reteta asta contine nuca, particip cu ea la provocarea Dulce Romanie, gazduita in luna martie 2013 de blogul Enjoy Dessert.

15 comentarii:

  1. Ce bine arata! Si cred ca gustul este senzational!

    RăspundețiȘtergere
  2. Crisa, ce bine nimeri reteta ta in meniul celor 48 de zile postoase! Cu ciuperci or/si orez mai aveam, da' cu nuci, desi le folosesc la sarmale, nu-mi trecu prin minte. Ieri, imi listasem foile de placinta de post, abia astept sa le combin:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria foile alea sunt o minunatie! Abia astept sa-mi zici ce-ai facut cu ele :D
      Sarmale cu miez de nuca am si eu in plan, ca nu am facut pana acum :D

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Nu mai bine iti faci tu unul doar pentru tine? :)

      Ștergere
  4. O sa-l incerc si eu ...suna tare bine!
    o zi buna...pa!

    RăspundețiȘtergere

  5. Hi I'm Ana from Fooduel.com. It is a site in which users vote recipes
    from 1 to 10.

    There is a ranking of the best recipes and a profile with your voted recipes. Each recipe has a link to the blog which belongs the recipe. This way you will get traffic to your blog

    It's easy, fast and fun. The best Photo recipes will be here.

    I invite you to enter, add your blog and upload a recipe with a nice photo for user of the world look your recipes.

    We would love that you participate with some recipe.Look Amazing!

    Regards

    http://www.Fooduel.com

    RăspundețiȘtergere
  6. Oh, Oh, ce Bunatate! :)
    Sunt sigur ca a fost bun :)
    Noi facem orez cu ciuperci dar n-am facut pana acuma drob din ele.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc pentru reteta. Intr-adevar e foarte gustos drobul si cred ca plusul de savoare este dat de nuca. Pentru a fi mai satios am adaugat si jumatate de cana de fulgi de soia. Am declarat-o una dintre retetele de succes ale casei. Am sa arunc un ochi se peste celelalte retetete poate sunt la fel de bune. Multumesc , Gabriela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca a fost pe placul vostru si-ti multumesc pentru impresiile sincere :)
      Sper sa gasesti pe blogul meu multe retete care sa-ti placa!
      Iti doresc o zi minunata!

      Ștergere
  8. Făina are rolul de a lega compoziția,să nu se fărâmițeze la tăiat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru clarificare, dar eu cred ca se poate renunta la ea :)

      Ștergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape