marți, 5 martie 2013
Orez cu ou si legume
Mancarea asta cu iz asiatic este foarte usor de facut. Singura chestie care trebuie tinuta minte este ca orezul trebuie fiert cu ceva timp inainte de a fi folosit, pentru ca se foloseste bine racit.
De fapt este numai o garnitura, dar poate fi si mancat ca atare daca nu mai considerati ca trebuie adaugat ceva langa. Noi am servit acest orez langa pachetele umplute cu carne si tare bun a fost.
Ingrediente:
- 1 cana orez cu bobul lung
- 2 morcovi potriviti ca marime
- un pumn de legume verzi (mazare, fasole pastai, ardei gras) - optional
- 3 oua
- 6 linguri ulei
- sare si piper macinat
*** Orezul si apa le-am masurat cu aceeasi cana!
Intr-o olicica am pus 3 cani apa la fiert, fara alte adaosuri. Cand apa a inceput sa fiarba am adaugat orezul, am amestecat un pic, apoi l-am lasat sa fiarba fara sa mai amestec in el. Focul l-am pastrat micut.
Cand orezul a absorbit toata apa, am oprit focul si l-am lasat sa se raceasca bine, fara sa amestec in el.
De ce insist sa nu fie amestecat orezul? Pentru ca se va afana mai usor cu o furculita cand este rece si boabele nu se vor lipi unul de altul formand cocoloase.
Dupa ce orezul s-a racit de tot, cu o furculita amestecam usor in el pentru a-l afana.
Intr-o tigaie cu peretii inalti am calit morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mari si legumele verzi. Le-am condimentat cu sare si piper si le-am lasat pe foc pana s-au inmuiat.
La urma am adaugat ouale peste legume, fara sa le bat in prealabil.
In momentul in care ouale s-au coagulat, am dat focul mic si am adaugat in tigaie orezul afanat.
Am amestecat bine si am lasat pe foc cateva minute, cat sa se imprieteneasca toate.
Am servit imediat, alaturi de pachetele cu carne.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Iata o reteta de placinta de post delicioasa. Trebuie sa recunosc ca nu mi-a inspirat incredere prima data cand am citit-o, insa rezulta...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...