duminică, 30 septembrie 2012
Peste la cuptor
Reteta aceasta am cules-o de pe forumul elady, unde a fost postata de dr_wise. Este o reteta conforma cu dieta Montignac, faza I.
Pestele facut in acest fel a fost delicios, iar pe sosul format in tava a fost bataie! :)
Eu am folosit macrou si stiuca, dar se poate folosi orice alt peste.
Ingrediente:
- 2kg macrou
- 1kg stiuca
- 1 pahar ulei
- 1 pahar apa
- 1 pahar otet (eu am pus doar jumatate de pahar)
- 1 legatura marar proaspat (eu am pus 2 linguri marar uscat)
Am pornit focul la cuptor si l-am lasat sa se incalzeasca.
Pestete curatat si spalat l-am taiat in bucati late de 2-3 degete, apoi l-am asezat intr-o tava putin adanca, intr-un singur rand. Peste el am turnat uleiul, apa si otetul, iar mararul l-am presarat deasupra.
Stiuca:
Macroul:
Tava astfel pregatita am bagat-o la cuptor, la foc potrivit spre mic, pe raftul cel mai de sus al cuptorului. Dupa 20 minute am intors pestele si pe partea cealalta. Am mai lasat tava la cuptor 15 minute si apoi am scos tava din cuptor.
L-am servit imediat si ne-a placut foarte mult. Sosul un pic acrisor este minunat! A fost bataie pe el! In mod sigur vom mai prepara in acest fel pestele!
Si a doua zi pestele a fost minunat. A mers foarte bine la pachetel! Se preteaza foarte bine pentru mic-dejun, pranz, cina, gustare, aperitiv, pachetel la serviciu.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Bunica mea, Dumnezeu s-o ierte, facea cea mai buna placinta cu mere din lume. Placinta mai buna ca cea facuta de ea nu am mancat nicaieri i...
-
Aceasta reteta este una rezultata din dorinta de a scapa rapid de niste smantana luata la oferta (in traducere - aproape de expirare) o p...