duminică, 30 septembrie 2012
Peste la cuptor
Reteta aceasta am cules-o de pe forumul elady, unde a fost postata de dr_wise. Este o reteta conforma cu dieta Montignac, faza I.
Pestele facut in acest fel a fost delicios, iar pe sosul format in tava a fost bataie! :)
Eu am folosit macrou si stiuca, dar se poate folosi orice alt peste.
Ingrediente:
- 2kg macrou
- 1kg stiuca
- 1 pahar ulei
- 1 pahar apa
- 1 pahar otet (eu am pus doar jumatate de pahar)
- 1 legatura marar proaspat (eu am pus 2 linguri marar uscat)
Am pornit focul la cuptor si l-am lasat sa se incalzeasca.
Pestete curatat si spalat l-am taiat in bucati late de 2-3 degete, apoi l-am asezat intr-o tava putin adanca, intr-un singur rand. Peste el am turnat uleiul, apa si otetul, iar mararul l-am presarat deasupra.
Stiuca:
Macroul:
Tava astfel pregatita am bagat-o la cuptor, la foc potrivit spre mic, pe raftul cel mai de sus al cuptorului. Dupa 20 minute am intors pestele si pe partea cealalta. Am mai lasat tava la cuptor 15 minute si apoi am scos tava din cuptor.
L-am servit imediat si ne-a placut foarte mult. Sosul un pic acrisor este minunat! A fost bataie pe el! In mod sigur vom mai prepara in acest fel pestele!
Si a doua zi pestele a fost minunat. A mers foarte bine la pachetel! Se preteaza foarte bine pentru mic-dejun, pranz, cina, gustare, aperitiv, pachetel la serviciu.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Pentru ca este un tort lung, lat si inalt am zis ca nu gresesc cu nimic daca ii zic "tort la metru". Puteti hrani o armata mai...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Nu cred ca trece an in care sa nu mancam de cateva ori ciorba de salata . De data aceasta am facut-o un pic altfel decat o fac in mod nor...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...