Acest tort l-am facut pentru un prieten, pasionat de masini si curse de masini.
La multi ani Mircea!
Ingrediente:
*** Blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita praf de copt
*** Crema:
- 250g unt
- 4 linguri faina
- coaja de la 2 lamai
- 4 linguri zahar
- 1 litru lapte
- 1 fiola esenta de lamaie
*** Sirop:
- zeama de la cele doua lamai
- 4 linguri zahar
- 100ml apa
*** Glazura:
- 300g ciocolata alba
- 150ml frisca lichida
*** Decor:
- 100g ciocolata neagra
- bombonele de ciocolata
- 2 masinute de plastic, 3 stegulete si 2 braduti de plastic
Blatul este unul simplu, cu care nu dau niciodata gres. Pentru prepararea lui am procedat exact ca la tortul "Foc de tabara" . Dupa ce s-a racit l-am taiat in trei foi.
Pentru crema am topit tot untul intr-o cratita, am adaugat toata coaja de lamaie si dupa doua minute am pus faina. Am lasat doua minute si apoi am adaugat laptele, zaharul si esenta de lamaie. Am tinut pe foc (mic!), amestecand mereu, pana s-a ingrosat ca o budinca.
Tava in care am copt blatul am captusit-o cu folie alimentara si in ea am cladit tortul: foaie > crema > foaie > crema > foaie. Foile le-am insiropat prin pensulare cu un sirop rece facut din zeama lamailor, zahar si un pic de apa. Tava am bagat-o apoi in frigider unde a stat pana cand crema s-a mai intarit (aproximativ 3 ore).
Dupa ce am scos tava din frigider, am asezat deasupra ei o tava si am rasturnat tortul pe ea. Am indepartat folia alimentara si m-am apucat de ornat.
Am topit ciocolata alba in frisca lichida si am lasat compozitia sa se racoreasca un pic. Am turnat-o apoi peste tort, avand grija sa acopar toata suprafata tortului.
Din ciocolata neagra topita am incropit o bucata de drum serpuit.
Am asezat si ornamentele tematice si asta a fost rezultatul:
Bineinteles ca am poza si cu sectiunea:
Observatii:
- crema asta a iesit mai buna si mai fina ca cea de la tortul "Foc de tabara"
- blat de cacao + sirop de lamaie + crema de lamaie = LOVE
- ciocolata topita in frisca lichida este o glazura minunata si usor de facut; la o portie de ciocolata se foloseste jumatate de portie de frisca lichida (ex: 200g ciocolata - 100ml frisca lichida)