Rulada de oua cu cascaval si ciuperci


In aceasta luna, la provocarea secreta a Amei mi-a fost repartizat blogul Dulce sau sarat. Din multitudinea de retete prezentate pe acest blog am ales sa probez Rulada de omleta. Eu am ales sa o umplu cu ciuperci.
Credeam ca va iesi pufoasa, asa cum mi s-a parut ca vad in pozele postate la acea reteta, insa rulada mea a iesit foarte compacta, ca si cum foaia era facuta din cascaval (asa are consistenta si gustul). Nu pot sa zic ca nu este buna, pentru ca este, chiar daca nu a iesit asa cum credeam ca trebuie sa iasa.

Ingrediente:
- 5 oua
- 1 1/2 cana cu lapte
- 5 linguri faina
- 150g cascaval razuit
- 1/2 kg ciuperci (eu am folosit doua borcanele cu ciuperci conservate)
- 50g unt
- o ceapa
- o legatura de patrunjel verde
- sare si piper negru macinat

Intr-un bol am amestecat ouale cu laptele si faina. Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava captusita cu hartie de copt. Compozitia este lichida.



Am bagat tava la cuptor, la foc mare, pe raftul din mijloc al cuptorului, timp de 10 minute. Dupa aceste 10 minute am scos tava din cuptor si am presarat peste foaie jumatate din cascavalul ras. Am bagat iar tava la cuptor 5 minute, cat sa se topeasca cascavalul.




 Intr-o tigaie am calit in unt ceapa taiata marunt. Cand a devenit sticloasa am adaugat sare si piper macinat. Dupa un minut am adaugat si ciupercile (scurse de apa) si le-am calit si pe ele. Daca folositi ciuperci proaspete, le tineti pe foc pana se evapora toata apa care o lasa.


La sfarsit am adaugat patrunjelul tocat.


Compozitia am asezat-o uniform peste foaia de omleta si am presarat cealalta jumatate de cascaval razuit.


Am rulat cu grija si am impachetat rulada in hartie de copt de copt. Am lasat rulada la frigider pana a doua zi. Poate aici am gresit. Ma gandesc ca daca o serveam fierbinte era pufoasa. La frigider s-au intrepatruns toate si rulada a devenit compacta.


A doua zi am taiat-o, am pozat-o si am mancat-o.






Rulada este minunata ca: aperitiv, gustare, mic-dejun, pachetel la scoala/serviciu.
S-aveti pofta!

10 comentarii:

  1. Mie clatitoase asa imi ies aluaturile la care nu bat separat albusurile. La ziua mamei, cand am ratat crema ta de lamaie, da o voi repeta curand, am pus toate ouale si restul ingredientelor pentru blat in blender. Exact ca-n pozele tale mi-a iesit! Foarte bine arata rulada ta, parerea mea:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Maria, eu rulada asta nu o consider o reusita pentru ca nu a iesit asa cum vroiam eu. Chiar daca a fost buna si chiar daca are fata comerciala, daca mie nu-mi place atunci este o ratare din punctul meu de vedere.
    Imi place provocarea asta pentru ca ma obliga in fiecare luna sa incerc ceva nou, astfel avand posibilitatea de a ma intalni cu retete minunate. Insa exista si riscul ca reteta respectiva sa fie pusa la plezneala dar cu poze minunate pe blogul respectiv si cantitatile sa nu fie cele bune, sau asteptarile mele sa fie altele fata de ceea ce trebuie sa iasa, sau... Intelegi tu :)
    Ce anume ai ratat la crema de lamaie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca n-am folosit lingura potrivita ca unitate de masura a fainii. Am asamblat minitortulete in decupatoare, blat morcov, crema, vro 3 randuri fiecare, dupa o noapte de stat la frigider s-au prabusit toate straturile de crema. Gustul a fost minunat, de aceea vreau sa le repet de Sf Maria!

      Ștergere
    2. Sa faci crema de la tortul "cursa de masini" pentru ca a iesit mult mai buna decat crema de la tortul "foc de tabara"!
      Lingura este una de inox, pentru ciorba :D Daca insisti, cantaresc cata faina intra intr-o lingura de-a mea :)

      Ștergere
  3. Voi incerca si eu aceasta reteta! Pare foarte interesanta! Te voi urmari frecvent, ai retete interesante!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristina draga, sa stii ca aceasta reteta de baza este luata de la mine si cantitatile sunt bune. Fac aceasta reteta de la varsta de 10 ani si niciodata nu s-a intamplat sa nu-mi iasa. Problema este ca nu ai batut ouale separat si apoi sa adaugi faina si laptele. Chiar ieri am facut iara rulada si a iesit la fel de pufoasa si am adaugat legume in ea. Imi pare rau ca nu ti-a iesit. Ce-i drept, nu trebuia sa o tii nici la frigider. Daca te uiti la mine pe blog, vei vedea ca arata bine omleta si fara poze profesionale. Aparatul meu nu face poze bune.
    http://strumfa-bucatareste.blogspot.ro/2012/01/rulada-de-omleta.html#comment-form

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Strumfa, pe blogul de pe care am preluat aceasta reteta nu este precizat ca trebuie batute ouale separarat, nici macar ordinea in care sunt adaugate ingredientele :(
      Sincer iti spun ca m-a dezamagit foarte tare reteta asta :(
      Dar, ca sa nu se zica ca sunt rea, ii mai dau o sansa. O mai fac inca o data si revin cu impresii, promit!

      Ștergere
  5. Tare bine arata, ei eu fac asa ceva, dar numai cu cascaval ca nu ma inteleg prea bine cu ciupercile :) Frumos blog, si retete minunate!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poliana, ma bucur ca-ti place blogul meu :D
      Mai hai si alta data in vizita!
      Iti doresc o zi minunata!

      Ștergere

Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...