In aceasta luna, la provocarea secreta a Amei mi-a fost repartizat blogul Dulce sau sarat. Din multitudinea de retete prezentate pe acest blog am ales sa probez Rulada de omleta. Eu am ales sa o umplu cu ciuperci.
Credeam ca va iesi pufoasa, asa cum mi s-a parut ca vad in pozele postate la acea reteta, insa rulada mea a iesit foarte compacta, ca si cum foaia era facuta din cascaval (asa are consistenta si gustul). Nu pot sa zic ca nu este buna, pentru ca este, chiar daca nu a iesit asa cum credeam ca trebuie sa iasa.
Ingrediente:
- 5 oua
- 1 1/2 cana cu lapte
- 5 linguri faina
- 150g cascaval razuit
- 1/2 kg ciuperci (eu am folosit doua borcanele cu ciuperci conservate)
- 50g unt
- o ceapa
- o legatura de patrunjel verde
- sare si piper negru macinat
Intr-un bol am amestecat ouale cu laptele si faina. Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava captusita cu hartie de copt. Compozitia este lichida.
Am bagat tava la cuptor, la foc mare, pe raftul din mijloc al cuptorului, timp de 10 minute. Dupa aceste 10 minute am scos tava din cuptor si am presarat peste foaie jumatate din cascavalul ras. Am bagat iar tava la cuptor 5 minute, cat sa se topeasca cascavalul.
Compozitia am asezat-o uniform peste foaia de omleta si am presarat cealalta jumatate de cascaval razuit.
Am rulat cu grija si am impachetat rulada in hartie de copt de copt. Am lasat rulada la frigider pana a doua zi. Poate aici am gresit. Ma gandesc ca daca o serveam fierbinte era pufoasa. La frigider s-au intrepatruns toate si rulada a devenit compacta.
A doua zi am taiat-o, am pozat-o si am mancat-o.
Rulada este minunata ca: aperitiv, gustare, mic-dejun, pachetel la scoala/serviciu.
S-aveti pofta!