Chec aperitiv, cu mazare


Daca vrei sa iesi din tipare si sa pregatesti ceva bun si mai putin vazut in alte parti pentru musafiri, te sfatuiesc sa faci acest chec aperitiv si te asigur ca vei primi numai cuvinte de lauda si multe cereri pentru reteta.
Imagineaza-ti feliile de chec aperitiv alaturi de alte aperitive minunate si ai sa vezi ca merita macar sa incerci, sa vezi cum e.
Eu am facut acest chec adaptand o reteta de chec dulce, desert. Am pastrat proportiile de la Checul simplu cu cirese si am schimbat unele ingrediente cu altele: in loc de zahar am pus telemea razuita, in loc de lapte am pus iaurt si in loc de cirese am pus mazare.
Cana folosita pentru masurarea ingredientelor este o cana obisnuita de lapte, de 200ml.
Ingrediente:
- 2 oua
- 1 cana telemea uscata, razuita
- 1/2 cana iaurt
- 1/2 cana ulei
- 2 cani faina
- 1 plic praf de copt
- 300g mazare
- 50g sunculita taraneasca
- 50g telemea uscata, razuita

Intr-un bol am batut bine, cu ajutorul unui mixer, ouale si telemeaua razuita.


Am adaugat iaurtul si apoi uleiul.



In compozitie am adaugat apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt si am amestecat bine.


La sfarsit am amestecat boabele de mazare. Eu am folosit mazare congelata. Am lasat punga de mazare la decongelat peste noapte in frigider si am folosit mazarea a doua zi.


Am dat drumul la cuptor si l-am lasat sa se incalzeasca.
Intr-o tava de cozonac captusita cu hartie de copt am pus coca rezultata si am nivelat-o.


Deasupra am presarat bucatele mici de sunculita taraneasca si telemea razuita. Am apasat usor cu mana pentru a le ajuta sa adere mai bine la coca.


Tava astfel pregatita am bagat-o la cuptor, la foc moderat, pe raftul din mijloc, pentru aproximativ o ora. Este gata cand observati ca se desprinde de marginea tavii si trece cu brio testul scobitorii.


Am lasat checul sa se raceasca in forma in care l-am copt si l-am feliat numai dupa ce s-a racit bine.


L-am servit alaturi de Salata de fasole cu smantana si usturoi. Unii insa au preferat sa adauge Dulceata de ardei iute (Red chilli chutney).
Inca cateva poze, ca sa va fac pofta:




Checul asta este perfect si pentru pachetel la scoala sau la serviciu sau ca gustarica intre mese.
S-aveti pofta!

6 comentarii:

  1. Il incercasem cu vinete ultima data, da' cu mazare nu-mi trecu prin cap:)Poate-l coc in pungile tale fermecate, ca tot zice pe ele ca-s si pentru cozonaci:)) Multumesc, ca ne-ai scris despre ele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria, imi place de tine ca esti foarte deschisa la tot ce este nou. Si eu sunt tot asa :)
      Zici ca ai facut checul asta cu vinete? Eu cum de l-am ratat?

      Ștergere
    2. Pentru ca nu l-am postat:)))) N-o mai ajuns la faza cu sedinta foto. Am perpelit niste cuburi de vinete proaspete in unt pentru o budinca si-n paralel faceam si checul, eu fiind far de carne, adaug boabe de fasole rosie or porumb,mazare nu mi-o trecut prin cap,s-o intamplat deci sa fie si vinetele pe acolo. Pentru recomandarea pungilor vrui sa multumesc la postarile din urma, dar se nimeri bine si aci! Champinioanele is minunate in ea, tre sa incerc si pleurotusul pentru reteta ta cu saramura:))) Le masez pe toate cu unt si la punga si bronzat cu ele:)))

      Ștergere
    3. M-ai facut curioasa, prin urmare o sa fac si eu un chec cu vinete :D Imi place si ideea cu fasole rosie. Cred ca si asta ar arata bine :D
      Cat despre pungile minunate, nu pot sa zic decat ca sunt indragostita de ele :D Nu-mi lipsesc niciodata din casa si mi se par o inventie fantastica.

      Ștergere

Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...