Treceți la conținutul principal

Mini - rulada aperitiv


Modelul acestei rulade l-am copiat dupa o poza ce am vazut-o pe Pinterest, care ducea la blogul Recipe Idea Shop's Blog. Am facut-o pentru a completa un aperitiv la o masa aniversara. Este o pata de culoare foarte interesanta pe un platou cu aperitive asortate. A avut mare succes si nimanui nu-i venea sa creada cat de simplu se realizeaza. Cantitatile de mai jos sunt pentru o masa cu invitati multi si ies multe bucati, deci daca vreti sa le faceti pentru 2-4 persoane va sfatuiesc sa injumatatiti cantitatile.

Ingrediente:
- 24 felii patrate de sunca presata
- 250g branza cu smatana
- 150g branza topita
- piper negru macinat
- marar verde sau uscat
- 12 castraveti murati (cat mai drepti)

Castravetii murati i-am pus intr-o strecuratoare ca sa se mai scurga de apa.
Intr-un castronel am amestecat branza cu smantana si branza topita. Am adaugat piper negru macinat si marar (uscat in cazul meu) dupa gust.



Doua felii de sunca presata le-am suprapus un pic (cam de-un deget) la unul dintre capete si le-am uns cu crema de branza. Am pus un catravete murat la unul dintre capetele scurte si am rulat sunca in jurul lui.


Au rezultat 12 rulouri.
Le-am pus pe o tavita si le-am bagat la congelator pentru doua ore. Astfel rulourile ingheata un pic si pot fi taiate mult mai usor.
Dupa ce le-am scos din congelator le-am taiat imediat in rondele groase de un deget. Cutitul trebuie sa fie foarte bine ascutit pentru a rezulta rondele taiate perfect si pentru a nu fi nevoiti sa apasam prea tare pe rulou si astfel sa-l golim de umplutura.


Acest aperitiv a stat alaturi de Checul cu mazareSalata de fasole cu smantana si usturoi si Pachetele cu carne.


S-aveti pofta!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Friptura frageda de cocos

Socata acidulata

Macrou marinat in sos de tomate

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Sunca fiarta in zeama de varza murata