joi, 16 august 2012
Friptura de iepure cu legume, la punga
Am mai spus oare ca imi plac tare mult pungile speciale pentru friptura? Ei bine, mai spun inca o data. Le ador!
De data asta am facut intr-o astfel de punga o fripturica delicioasa de iepure. Sa mai zic ca este si conforma cu faza I a fazei Montignac? Zic, ca sa stie toata lumea.
Ingrediente:
- 1 iepure
- 1/2 kg ciuperci
- 1 dovlecel
- 2 ardei grasi
- 4 catei de usturoi
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 3 linguri sos de soia
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper macinat
- 1/2 lingurita rozmarin
Toate le-am taiat dupa bunul plac, apoi le-am amestecat direct in punga cu toate condimentele. Dupa ce am ichis bine punga si am asezat-o in tava, cu ajutorul unei scobitori am facut vreo 4 gauri in punga pentru a lasa aburul sa iasa un pic.
Tava astfel pregatita am bagat-o la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mijlociu, pentru 90 minute (adica o ora si jumatate). Cand s-a scurs timpul, am scos tava din cuptor, am taiat punga, am impartit continutul pe farfurii si am servit. Se poate mai simplu de atat?
Carnea a fost foarte frageda si suculenta, iar legumele au lasat zeama, formand un sos delicios.
Concluzia: cine nu a cumparat pungi speciale pentru friptura pana acum, ar fi cazul sa-si cumpere!
S-aveti pofta!
PS Reteta este conforma cu dieta Dukan - zile PL.
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...