joi, 16 august 2012
Friptura de iepure cu legume, la punga
Am mai spus oare ca imi plac tare mult pungile speciale pentru friptura? Ei bine, mai spun inca o data. Le ador!
De data asta am facut intr-o astfel de punga o fripturica delicioasa de iepure. Sa mai zic ca este si conforma cu faza I a fazei Montignac? Zic, ca sa stie toata lumea.
Ingrediente:
- 1 iepure
- 1/2 kg ciuperci
- 1 dovlecel
- 2 ardei grasi
- 4 catei de usturoi
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 3 linguri sos de soia
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper macinat
- 1/2 lingurita rozmarin
Toate le-am taiat dupa bunul plac, apoi le-am amestecat direct in punga cu toate condimentele. Dupa ce am ichis bine punga si am asezat-o in tava, cu ajutorul unei scobitori am facut vreo 4 gauri in punga pentru a lasa aburul sa iasa un pic.
Tava astfel pregatita am bagat-o la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mijlociu, pentru 90 minute (adica o ora si jumatate). Cand s-a scurs timpul, am scos tava din cuptor, am taiat punga, am impartit continutul pe farfurii si am servit. Se poate mai simplu de atat?
Carnea a fost foarte frageda si suculenta, iar legumele au lasat zeama, formand un sos delicios.
Concluzia: cine nu a cumparat pungi speciale pentru friptura pana acum, ar fi cazul sa-si cumpere!
S-aveti pofta!
PS Reteta este conforma cu dieta Dukan - zile PL.
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Pentru ca acum piata este plina de legume proaspete, am hotarat sa golesc congelatorul de legumele puse la congelat. Am gasit o punga cu ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...