joi, 16 august 2012
Friptura de iepure cu legume, la punga
Am mai spus oare ca imi plac tare mult pungile speciale pentru friptura? Ei bine, mai spun inca o data. Le ador!
De data asta am facut intr-o astfel de punga o fripturica delicioasa de iepure. Sa mai zic ca este si conforma cu faza I a fazei Montignac? Zic, ca sa stie toata lumea.
Ingrediente:
- 1 iepure
- 1/2 kg ciuperci
- 1 dovlecel
- 2 ardei grasi
- 4 catei de usturoi
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 3 linguri sos de soia
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper macinat
- 1/2 lingurita rozmarin
Toate le-am taiat dupa bunul plac, apoi le-am amestecat direct in punga cu toate condimentele. Dupa ce am ichis bine punga si am asezat-o in tava, cu ajutorul unei scobitori am facut vreo 4 gauri in punga pentru a lasa aburul sa iasa un pic.
Tava astfel pregatita am bagat-o la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mijlociu, pentru 90 minute (adica o ora si jumatate). Cand s-a scurs timpul, am scos tava din cuptor, am taiat punga, am impartit continutul pe farfurii si am servit. Se poate mai simplu de atat?
Carnea a fost foarte frageda si suculenta, iar legumele au lasat zeama, formand un sos delicios.
Concluzia: cine nu a cumparat pungi speciale pentru friptura pana acum, ar fi cazul sa-si cumpere!
S-aveti pofta!
PS Reteta este conforma cu dieta Dukan - zile PL.
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Desi m-am inscris de luna trecuta la provocarea Weekend cu spor, abia de luna aceasta particip activ. In luna august blogul propus pent...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...