luni, 28 decembrie 2015
Salata de couscous cu spanac si kaiser prajit
Sarbatori bogate, cu mancare multa si senzatie de greu - cam asa este Craciunul la romani. N-o sa ma apuc sa mint si sa spun ca la noi in casa este altfel. Asa am pomenit si ducem traditia mai departe. Totusi, dupa sarbatori este recomandat sa te "relaxezi" cu salate, nu de alta dar trebuie sa faci loc pentru masa de Revelion. Prin urmare, azi defilez pe blog cu o salata de iarna, gustoasa si satioasa.
Ingrediente:
- o caserola frunze tinere de spanac ( baby spinach)
- o cutie couscous
- 250 g kaiser
- 3 linguri ulei de nuca
- 1 legatura ceapa verde
- 1 lingurita oregano uscat
- sare si piper macinat
- 1-2 linguri otet
Bineinteles ca se poate folosi alt ulei, dar eu va recomand uleiul de nuca pentru ca da o savoare aparte acestei salate ♥ Uleiul de nuca are o gramada de beneficii pentru sanatate (puteti citi aici cateva: Uleiul de nuca, beneficii pentru sanatate) si este pacat sa nu-l introduceti in alimentatia voastra. Nu se foloseste la gatit, dar in salate este minunat ♥♥♥
Am pregatit coucousul dupa indicatiile de pe cutie si l-am amestecat cu uleiul de nuca.
Kaiserul l-am taiat bastonase si l-am prajit intr-o tigaie uscata, doar cat sa prinda un pic de culoare.
Ceapa verde am taiat-o marunt, iar frunzele de spanac le-am lasat intregi.
Intr-un castron mare am amestecat toate ingredientele, am potrivit gustul cu sare, piper macinat si otet, apoi am portionat salata in castroane mici.
A fost foarte buna ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...