luni, 28 decembrie 2015
Salata de couscous cu spanac si kaiser prajit
Sarbatori bogate, cu mancare multa si senzatie de greu - cam asa este Craciunul la romani. N-o sa ma apuc sa mint si sa spun ca la noi in casa este altfel. Asa am pomenit si ducem traditia mai departe. Totusi, dupa sarbatori este recomandat sa te "relaxezi" cu salate, nu de alta dar trebuie sa faci loc pentru masa de Revelion. Prin urmare, azi defilez pe blog cu o salata de iarna, gustoasa si satioasa.
Ingrediente:
- o caserola frunze tinere de spanac ( baby spinach)
- o cutie couscous
- 250 g kaiser
- 3 linguri ulei de nuca
- 1 legatura ceapa verde
- 1 lingurita oregano uscat
- sare si piper macinat
- 1-2 linguri otet
Bineinteles ca se poate folosi alt ulei, dar eu va recomand uleiul de nuca pentru ca da o savoare aparte acestei salate ♥ Uleiul de nuca are o gramada de beneficii pentru sanatate (puteti citi aici cateva: Uleiul de nuca, beneficii pentru sanatate) si este pacat sa nu-l introduceti in alimentatia voastra. Nu se foloseste la gatit, dar in salate este minunat ♥♥♥
Am pregatit coucousul dupa indicatiile de pe cutie si l-am amestecat cu uleiul de nuca.
Kaiserul l-am taiat bastonase si l-am prajit intr-o tigaie uscata, doar cat sa prinda un pic de culoare.
Ceapa verde am taiat-o marunt, iar frunzele de spanac le-am lasat intregi.
Intr-un castron mare am amestecat toate ingredientele, am potrivit gustul cu sare, piper macinat si otet, apoi am portionat salata in castroane mici.
A fost foarte buna ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Piersicule de vie sunt micute, foarte dulci si parfumate. Daca aveti ocazia sa cumparat/gustati o astfel de piersicuta, va asigur ca va v...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
De ce compot de prune cu indulcitor? Pentru ca exista situatii in care zaharul este interzis. Merge sa faci compot cu indulcitor? Se ti...