miercuri, 23 decembrie 2015
Prajitura de cacao cu budinca de mac
Azi as fi postat o ciorba de varza super buna, dar pentru ca in aceasta perioada sunt la mare cautare retetele de prajituri, am zis sa vin si eu cu o propunere pentru cei care sunt la dieta.
Prajiturica asta este inspirata de rulada cu crema de mac, postata cu ceva vreme in urma. Este o prajitura foarte buna si va promit ca nu-si va da nimeni seama ca nu contine faina, zahar si nici grasime, deci o puteti prepara pentru masa de Craciun.
Acest desert este conform cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera.
***Blat:
- 5 oua
- 4 linguri tarate ovaz
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 1 lingura cacao
- 1 lingura ness
- 3 linguri slim sugar
- 1 lingurita esenta de ciocolata
***Crema:
- 500 ml lapte 1.5% grasime
- 2 linguri amidon de porumb (30g)
- 2 linguri seminte de mac
- 2 linguri slim sugar
- 1 lingurita esenta de cocos
***Glazura:
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 1 lingurita slim sugar
- 2 linguri lapte rece 1.5% grasime
Pentru blat am batut albusurile spuma tare. Continuand mixarea la viteza maxima, am adaugat in spuma de albusuri galbenusurile, indulcitorul si esenta de ciocolata.
Intr-un castronel am amestecat taratele de ovaz cu ness-ul, laptele praf si cacao. Acest amestec uscat l-am incorporat cu ajutorul unui tel in spuma dulce de oua.
Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava patrata de silicon (23 X 23 cm).
Am copt blatul 45 minute la foc mediu spre mic, pe raftul de sus al cuptorului.
Pentru crema am pus la fiert 400 ml lapte.
Intr-un vas am amestecat bine amidonul cu indulcitorul, esenta, semintele de mac si 100 ml lapte rece.
Cand laptele s-a infierbantat, am turnat amestecul cu mac si am continuat fierberea la foc mic, amestecand mereu, pana cand compozitia s-a ingrosat.
Am scos blatul din tava, am captusit tava cu folie de plastic si am taiat blatul in doua foi.
Am asezat in tava prima foaie de blat si am nivelat deasupra ei budinca fierbinte.
Peste budinca am asezat a doua foaie de blat si am presat usor.
Intr-un castronel am amestecat bine ingredientele pentru glazura si amestecul obtinut l-am intins pe suprafata prajiturii.
Am bagat prajitura la frigider peste noapte.
A doua zi am scos cu grija prajitura pe un platou si am indepartat folia de plastic.
Se feliaza foarte frumos, iar contrastul de culori face sectiunea sa arate apetisant ♥
Eu nu am insiropat blatul, dar cu ajutorul budincii fierbinti, am obtinut un blat usor insiropat.
Neaparat sa incercati! Merita ♥♥♥
Va urez spor la treburi!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...