Chiar daca este sarbatoare, sau tocmai pentru ca este sarbatoare, trebuie sa mai si mancam. Si pentru ca o zi buna se cunoaste de dimineata, iar un mic-dejun gustos este foarte important pentru asta, azi va propun o reteta simpla in care oul este vedeta.
Reteta este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din atac daca folositi iaurt cu 0.1% grasime.
Ideea am vazut-o la Dana si pentru ca suna interesant, am incercat, am mancat, mi-a placut si acum vin si eu cu reteta pe blog.
Ingrediente (1 portie):
- 2 oua
- un iaurt cremos mic
- 1 lingurita rasa praf de usturoi (sau 1 catel usturoi curatat si maruntit fin)
- 1 varf lingurita paprika (eu am avut paprika afumata)
- 1 varf lingurita oregano
- 1 varf lingurita menta uscata
- 4 linguri otet
Am pus la fiert o craticioara mica cu apa, cat sa acopere un ou.
Iaurtul l-am amestecat bine cu praful de usturoi. Eu nu suport bine usturoiul, de aceea am folosit praf de usturoi, dar se poate folosi usturoi tocat marunt.
Ouale le-am spart cu grija intr-un castronel.
Cand apa a inceput sa fiarba, am dat focul mic, am adaugat otetul si am turnat cu grija ouale in apa.
Nu se amesteca, nu se misca craticioara, nu se face nimic altceva decat se asteapta 5 minute sa se inchege ouale.
Cu ajutorul unei palete am scos ouale din apa si le-am acordat cateva minute sa se scurga bine de apa (am sprijinit paleta de craticioara).
Intr-o farfurioara am turnat iaurtul cu aroma de usturoi. Peste el am asezat ouale bine scurse de apa.
Deasupra am presarat paprika, oregano si menta uscata.
Absolut minunat ♥♥♥
Usor de facut, gustos si frumos colorat ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Daca va este teama de gatirea oului in apa (desi n-ar trebui!), puteti fierbe ouale in folie, ca aici: Perfect Poached Eggs - 3 Ways | Jamie Oliver. Spor la treaba si pofta mare!