sâmbătă, 18 aprilie 2015
Rulouri coapte umplute cu carne - dukan style
Ei uite ca am facut-o si pe asta!
Inspiratie mi-au fost fetele de pe grupul de facebook "La masa cu Dukan", Cristina Ghita si Cornelia Olteanu.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera.
Ingrediente:
- 3 linguri branza de vaci granulata (Pilos 0.5% grasime)
- 3 linguri iaurt cremos
- 2 linguri tarate ovaz
- 1 lingura tarare grau
- 1 lingura amidon de porumb
- 3 linguri gluten
- 1 conserva carne de curcan 97% (de la Lidl)
- 1 lingurita oregano uscat
- sare
Toate ingredientele, mai putin carnea, le-am amestecat intr-un castron. Prima data am amestecat cu o furculita, apoi cu mana.
Am obtinut o coca ferma si nelipicioasa.
Aluatul obtinut l-am impartit in 6 bucati egale.
Fiecare bucata am intins-o cu ajutorul unui facalet intr-o foaie mare cat palma.
Foile se lipesc putin de fundul de lemn, dar se desprind foarte usor si frumos cu ajutorul unui cutit.
Aluatul este usor elastic si trebuie manevrat cu atentie pentru ca se rupe usor.
Pe fiecare foaie am pus un bastonas de carne din conserva si am rulat usor, obtinand ruloul.
Cu grija am inchis capetele si am rulat in palme ruloul obtinut, pentru a-l uniformiza.
Din aceasta coca se pot face si covrigi! Eu am facut 4 rulouri umplute si doi covrigi.
Le-am asezat pe toate intr-o tava captusita cu hartie de copt si am bagat tava in cuptor, la foc mediu, pe raftul din mijloc, pentru 60 minute.
Dupa cum se observa, au prins culoare foarte frumoasa la copt ♥♥♥
Asta a fost tot! Au fost foarte bune la pachetel! Sunt satioase si arata bine in sectiune.
Sa-mi fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Azi nu postez o reteta. M-am gandit sa va arat una din jucariile mele din bucatarie. Este un arzator cu butelie de gaz. Prima da...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...