vineri, 10 aprilie 2015
Placinta dukan cu branza dulce si goji
Am vrut sa fac ceva, a iesit altceva, dar pentru ca ne-a placut la final ce a iesit, pun reteta si pe blog pentru aducere aminte, mai ales pentru ca este musai sa o repet cat de curand. A fost delicioasa!!! ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera.
Ingrediente:
***Coca:
- 250g crema de branza 0.2% grasime
- 3 linguri gluten
- 2 linguri faina arorut
- 4 linguri tarate ovaz
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 3 linguri eritritol cu stevia
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura esenta nuca de cocos
***Umplutura:
- 1 ou
- 275g branza de vaci granulata (Pilos 0.5% grasime)
- 3 linguri eritritol cu stevia
- 2 linguri fructe goji (hidratate in prealabil)
- 1 lingura esenta nuca de cocos
In poza apar doua oua, dar am folosit doar un singur ou.
Fructele de goji le-am pus la hidratat in apa calda cu putina esenta de vanilie. Dupa 30 minute le-am scurs bine de apa.
Intr-un castron am amestecat bine toate ingredientele pentru coca.
Coca obtinuta este moale si lipicioasa. Am acoperit castronul cu folie de plastic si l-am bagat la frigider pentru 30 minute.
Intre timp am pregatit umplutura: intr-un castronel am amestecat bine branza de vaci cu oul, indulcitorul si esenta de nuca de cocos. La urma am amestecat in crema si fructele goji scurse bine de apa.
Intr-o forma de silicon pentru guguluf am pus alternativ cate o lingurita de coca si una de umplutura.
La urmatorul rand, unde era coca am pus umplutura si unde era umplutura am pus coca. Am continuat asa pana am terminat cele doua compozitii.
Am bagat forma la cuptorasul electric, la 170 grade, cu foc doar de jos si fara ventilatie, pentru 30 minute. Aici am gresit! Pentru ca am cuptorasul electric de putina vreme, inca experimentez cu el. Acum va sfatuiesc sa folositi functia cu foc sus si jos + ventilatie. In acest fel sigur nu se va mai praji asa tare fundul placintei.
Am rasturnat placinta pe un platou si am pandit-o pana s-a racorit. Miroase senzational! ♥♥♥
S-a prajit cam tare la fund, dar a fost foarte buna si asa. data viitoare stiu ce trebuie sa modific la modul de coacere.
In sectiune arata foarte frumos ♥♥♥
A fost delicioasa!!! ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...