vineri, 10 aprilie 2015
Placinta dukan cu branza dulce si goji
Am vrut sa fac ceva, a iesit altceva, dar pentru ca ne-a placut la final ce a iesit, pun reteta si pe blog pentru aducere aminte, mai ales pentru ca este musai sa o repet cat de curand. A fost delicioasa!!! ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera.
Ingrediente:
***Coca:
- 250g crema de branza 0.2% grasime
- 3 linguri gluten
- 2 linguri faina arorut
- 4 linguri tarate ovaz
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 3 linguri eritritol cu stevia
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura esenta nuca de cocos
***Umplutura:
- 1 ou
- 275g branza de vaci granulata (Pilos 0.5% grasime)
- 3 linguri eritritol cu stevia
- 2 linguri fructe goji (hidratate in prealabil)
- 1 lingura esenta nuca de cocos
In poza apar doua oua, dar am folosit doar un singur ou.
Fructele de goji le-am pus la hidratat in apa calda cu putina esenta de vanilie. Dupa 30 minute le-am scurs bine de apa.
Intr-un castron am amestecat bine toate ingredientele pentru coca.
Coca obtinuta este moale si lipicioasa. Am acoperit castronul cu folie de plastic si l-am bagat la frigider pentru 30 minute.
Intre timp am pregatit umplutura: intr-un castronel am amestecat bine branza de vaci cu oul, indulcitorul si esenta de nuca de cocos. La urma am amestecat in crema si fructele goji scurse bine de apa.
Intr-o forma de silicon pentru guguluf am pus alternativ cate o lingurita de coca si una de umplutura.
La urmatorul rand, unde era coca am pus umplutura si unde era umplutura am pus coca. Am continuat asa pana am terminat cele doua compozitii.
Am bagat forma la cuptorasul electric, la 170 grade, cu foc doar de jos si fara ventilatie, pentru 30 minute. Aici am gresit! Pentru ca am cuptorasul electric de putina vreme, inca experimentez cu el. Acum va sfatuiesc sa folositi functia cu foc sus si jos + ventilatie. In acest fel sigur nu se va mai praji asa tare fundul placintei.
Am rasturnat placinta pe un platou si am pandit-o pana s-a racorit. Miroase senzational! ♥♥♥
S-a prajit cam tare la fund, dar a fost foarte buna si asa. data viitoare stiu ce trebuie sa modific la modul de coacere.
In sectiune arata foarte frumos ♥♥♥
A fost delicioasa!!! ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
In magazine exista o mare varietate de abtibilduri cu ajutorul carora putem decora ouale pentru Paste. In majoritatea anilor trecuti as...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...