vineri, 3 aprilie 2015
Chec aperitiv - dukan style
Si daca tot am inceput parada checurilor, azi defilez pe blog tot cu o reteta de chec. Este tot un chec aperitiv, ca si checul aperitiv cu somon si marar, doar ca este facut cu alte ingrediente si nu contine tarate de ovaz. Se feliaza foarte frumos si este foarte bun ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP incepand chiar din faza de atac.
Ingrediente:
- 4 oua
- 3 linguri crema de branza (Ehrmann 0.2%)
- 1 lingurita mustar fara zahar
- 2 linguri tarate de grau
- 2 linguri gluten
- 1 lingura tarate psyllium
- 1 lingurita praf de copt
- 3 linguri lapte rece
- 200g friptura taiata cubulete (eu am avut piept de pui la gratar)
- sare si piper negru macinat
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.
Galbenusurile le-am mixat cu restul ingredientelor, mai putin laptele si carnea. In aceasta compozitie vartoasa am mixat 3 linguri spuma de albus.
La final am adaugat laptele si carnea, apoi am incorporat usor, cu un tel, si restul de spuma de albusuri.
Amestecul rezultat l-am turnat intr-o tava din silicon pentru chec si l-am nivelat frumos.
Am bagat tava in cuptorul electric, la 160 grade, foc sus si jos cu ventilatie, pentru 40 minute.
Am scos checul din tava si l-am pus pe un gratar sa se raceasca bine.
Dupa ce s-a racit s-a feliat foarte frumos.
Este un chec pufos si foarte bun ♥♥♥ A fost perfect la micul dejun langa cafea, dar si la pachetel.
Tare mult mi-a placut ♥♥♥ Sa-mi fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...