Treceți la conținutul principal

Prajitura dukan cu crema de iaurt si aroma de pere


Cine nu a incercat inca esenta de pere, sa faca bine sa-si cumpere pentru ca face toti banii!!!
Prajitura aceasta a avut deja mare succes pe facebook pentru ca este super insiropata, aromata si delicioasa ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand din faza de croaziera.

Ingrediente:
***Blat:
- 4 oua
- 4 linguri tarate ovaz
- 2 linguri tarate de grau
- 3 linguri eritritol
- 1 lingura faina arorut
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura esenta de pere
***Crema:
- 500 g iaurt 0.1%
- 3 linguri eritritol
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 1 lingura esenta de pere
- 1 pliculet gelatina granulata (10g)
***Sirop:
- 100 ml suc acidulat de lamaie fara zahar



Pentru blat am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare. Continuand mixarea la viteza maxima, am incorporat in spuma de albusuri galbenusurile, o lingura esenta de pere si 3 linguri eritritol.
Taratele, faina de arorut, laptele praf si praful de copt le-am amestecat intr-un castronel, apoi le-am incorporat cu ajutorul unui tel in spuma de oua.


Amestecul rezultat l-am turnat intr-o tava patrata de silicon (23 X 23 cm) si l-am nivelat frumos.
Am bagat tava in cuptorul electric, la 170 grade, foc sus si jos cu ventilatie, pentru 30 minute.


Am scos blatul din tava si l-am lasat sa se racoreasca putin pana am facut crema.
Pentru crema am pus gelatina la hidratat in 100 ml apa rece pentru 10 minute. Gelatina hidratata am topit-o la bain-marie si am amestecat-o cu iaurtul amestecat in prealabil cu eritritol, lapte praf si esenta de pere.
Blatul l-am taiat in doua foi si tava in care am copt blatul am captusit-o cu folie de plastic.


Am pus in tava prima foaie de blat, am insiropat-o cu 500 ml suc acidulat de lamaie si am turnat deasupra ei 3/4 din crema.


Deasupra cremei am asezat a doua foaie de blat si am insiropat-o cu restul de suc.


La final am nivelat deasupra prajiturii restul de crema.


Am lasat prajitura la rece peste noapte. A doua zi am scos prajitura pe un platou si am inlaturat folia de plastic.


Se feliaza foarte frumos si miroase minunat a pere ♥♥♥



Dupa cum spuneam, este o prajitura bine insiropata si ne-a placut foarte mult ♥♥♥



Sa ne fie de bine!

PS Esenta de pere poate fi inlocuita cu orice alta esenta va place.

Comentarii

  1. Cristina, te cred pe cuvânt în ceea ce privește mirosul și gustul. Cât despre aspect, se vede în fotografii, prajitura dukan cu crema de iaurt si aroma de pere arată excelent, e o prăjitură elegantă, dacă pot să zic așa.

    Numai bine ! ☺

    RăspundețiȘtergere
  2. daca nu am faina de arorut, ce as putea sa pun in locul ei ???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Faina de arorut se poate inlocui cu amidon de porumb, aceeasi cantitate. Spor la bucatarit!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Friptura frageda de cocos

Socata acidulata

Macrou marinat in sos de tomate

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Sunca fiarta in zeama de varza murata