sâmbătă, 4 aprilie 2015
Prajitura dukan cu crema de iaurt si aroma de pere
Cine nu a incercat inca esenta de pere, sa faca bine sa-si cumpere pentru ca face toti banii!!!
Prajitura aceasta a avut deja mare succes pe facebook pentru ca este super insiropata, aromata si delicioasa ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand din faza de croaziera.
Ingrediente:
***Blat:
- 4 oua
- 4 linguri tarate ovaz
- 2 linguri tarate de grau
- 3 linguri eritritol
- 1 lingura faina arorut
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura esenta de pere
***Crema:
- 500 g iaurt 0.1%
- 3 linguri eritritol
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 1 lingura esenta de pere
- 1 pliculet gelatina granulata (10g)
***Sirop:
- 100 ml suc acidulat de lamaie fara zahar
Pentru blat am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare. Continuand mixarea la viteza maxima, am incorporat in spuma de albusuri galbenusurile, o lingura esenta de pere si 3 linguri eritritol.
Taratele, faina de arorut, laptele praf si praful de copt le-am amestecat intr-un castronel, apoi le-am incorporat cu ajutorul unui tel in spuma de oua.
Amestecul rezultat l-am turnat intr-o tava patrata de silicon (23 X 23 cm) si l-am nivelat frumos.
Am bagat tava in cuptorul electric, la 170 grade, foc sus si jos cu ventilatie, pentru 30 minute.
Am scos blatul din tava si l-am lasat sa se racoreasca putin pana am facut crema.
Pentru crema am pus gelatina la hidratat in 100 ml apa rece pentru 10 minute. Gelatina hidratata am topit-o la bain-marie si am amestecat-o cu iaurtul amestecat in prealabil cu eritritol, lapte praf si esenta de pere.
Blatul l-am taiat in doua foi si tava in care am copt blatul am captusit-o cu folie de plastic.
Am pus in tava prima foaie de blat, am insiropat-o cu 500 ml suc acidulat de lamaie si am turnat deasupra ei 3/4 din crema.
Deasupra cremei am asezat a doua foaie de blat si am insiropat-o cu restul de suc.
La final am nivelat deasupra prajiturii restul de crema.
Am lasat prajitura la rece peste noapte. A doua zi am scos prajitura pe un platou si am inlaturat folia de plastic.
Se feliaza foarte frumos si miroase minunat a pere ♥♥♥
Dupa cum spuneam, este o prajitura bine insiropata si ne-a placut foarte mult ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
PS Esenta de pere poate fi inlocuita cu orice alta esenta va place.
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...