joi, 16 aprilie 2015
Oua Benedict - dukan style
Haideti sa va zic despre un mic dejun delicios cu care ne-am rasfatat zilele trecute. Ideea este simpla de tot, dar de efect ♥♥♥ Este o adaptare a celebrelor Oua Benedict, adaptare ce permite si celor aflati la dieta sa incerce acest fel de mancare.
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si cu dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din faza de atac.
Ingrediente (2 portii):
- 1 piept de pui taiat fasii lungi
- 3 linguri sos de soia light
- 4 oua
- 100g branza de vaci granulata (Romfulda 1% grasime)
- 1 lingurita mustar fara zahar
- 1 lingurita zeama de lamaie
- sare si piper macinat
- 150 ml otet
Cu o seara inainte am taiat pieptul de pui fasii lungi si le-am pus la marinat cu sos de soia. In dimineata urmatoare am copt bucatile de pui intr-o tigaie antiaderenta, cate un minut pe fiecare parte.
Intr-un ibric am pus la fiert 150 ml apa cu 150 ml otet si putina sare.
Pe rand, am spart ouale intr-un pahar si le-am dat drumul in apa care fierbea incet. Am facut ouale pe rand, nu toate in acelasi timp!
Nu trebuie amestecat!
Cand oul s-a incheghat l-am scos cu o paleta pe o farfurie.
Am impartit fasiile de carne pe doua farfurii si deasupra lor am asezat cate doua oua.
Pentru sos am mixat branza de vaci cu mustarul, zeama de lamaie, sare si piper macinat.
Acest sos l-am pus peste oua. Deasupra lui am mai presarat putin piper negru macinat si gata.
Simplu si delicios! ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Desi m-am inscris de luna trecuta la provocarea Weekend cu spor, abia de luna aceasta particip activ. In luna august blogul propus pent...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...