marți, 23 decembrie 2014
Fursecuri fragede cu nuca
Nu cred ca exista blog culinar care pana la ora asta nu a postat macar o reteta de biscuiti/fursecuri pentru Craciun. Luata de val, vin si eu azi cu o reteta de fursecuri fragede cu nuca, care au disparut foarte repede de pe farfurie. Se fac foarte usor si sunt foarte bune ♥♥♥
Inspiratie mi-a fost Ana Maria.
Ingrediente (40 buc):
- 225 g unt 80% grasime
- 250 g faina
- 70 g zahar
- 160 g miez de nuca
- un praf de sare
- 2 lingurite esenta vanilie
- zahar pudra pentru pudrat la sfarsit
Untul moale l-am mixat spuma cu zaharul, praful de sare si esenta de vanilie.
Miezul de nuca l-am macinat fin.
Peste spuma de unt am adaugat faina si miezul de nuca macinat. Am amestecat bine si am obtinut o coca omogena.
Am acoperit castronul cu o folie de plastic si l-am bagat la frigider pentru o ora.
Am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se infierbante.
Din coca rece am format bulgarasi mici, cat o nuca mare, pe care i-am asezat intr-o tava captusita cu hartie de copt.
Am bagat tava in cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru aproximativ 30 minute. Cand prind culoare pe margine sunt gata.
I-am lasat 10 minute sa se racoreasca, apoi i-am tavalit prin zahar pudra.
Sunt foarte fragede aceste fursecuri si delicioase ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Va urez spor la treburi si sa aveti parte de sarbatori frumoase si vesele!!!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Desi m-am inscris de luna trecuta la provocarea Weekend cu spor, abia de luna aceasta particip activ. In luna august blogul propus pent...