Aceste briose pufoase, dulci si aratoase au fost facute de junioara mea pentru ziua ei de nastere. Lista de ingrediente a copiat-o dintr-o revista culinara scrisa in limba germana. I-a placut foarte mult poza din revista si a hotarat ca face si ea briosele astea. Nu stie nici o boaba in germana si nici nu s-a gandit sa copieze si modul de lucru, deci s-a descurcat doar cu lista de ingrediente. Fina Roxana a fost super draguta si ne-a tradus lista, astfel am stiut ce trebuie cumparat Restul a fost distractie!
Ingrediente:
- 2 oua
- 50g ciocolata
- 250g faina
- 100g zahar pudra
- 180 ml lapte
- 100g unt moale
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 1/2 lingurita sare
In vasul in care urma sa faca compozitia am topit ciocolata la microunde, cateva secunde la puterea 8.
Peste ciocolata topita a adaugat untul moale si a inceput sa mixeze. Pe rand a adaugat in castron ouale, laptele, faina, zaharul pudra, praful de copt, zaharul vanilat si sarea. A continuat mixarea compozitiei pana cand amestecul a fost omogen.
A pregatit formele de silicon pentru briose si cu ajutorul unei linguri a impartit compozitia in forme.
Au rezultat 20 bucati.
Am bagat briosele in cuptorul cald, raftul din mijloc, foc mediu spre mic, pentru 40 minute. S-au copt foarte frumos si miros senzational ♥♥♥
Pentru tusa finala, Teodora a hotarat ca briosele trebuie glazurate cu ciocolata topita. Deasupra a presarat bombonele diverse, de culori diferite.
Poftiti la briose!!!
Sa va aratam cat de pufoase sunt:
Au fost minunate si tare mult ne-au placut ♥♥♥
Sa ne fie de bine!