Treceți la conținutul principal

Briose ciocolatoase si pufoase - Teo style


Aceste briose pufoase, dulci si aratoase au fost facute de junioara mea pentru ziua ei de nastere. Lista de ingrediente a copiat-o dintr-o revista culinara scrisa in limba germana. I-a placut foarte mult poza din revista si a hotarat ca face si ea briosele astea. Nu stie nici o boaba in germana si nici nu s-a gandit sa copieze si modul de lucru, deci s-a descurcat doar cu lista de ingrediente. Fina Roxana a fost super draguta si ne-a tradus lista, astfel am stiut ce trebuie cumparat smiley7027.gif Restul a fost distractie!


Ingrediente:
- 2 oua
- 50g ciocolata
- 250g faina
- 100g zahar pudra
- 180 ml lapte
- 100g unt moale
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 1/2 lingurita sare

In vasul in care urma sa faca compozitia am topit ciocolata la microunde, cateva secunde la puterea 8.
Peste ciocolata topita a adaugat untul moale si a inceput sa mixeze. Pe rand a adaugat in castron ouale, laptele, faina, zaharul pudra, praful de copt, zaharul vanilat si sarea. A continuat mixarea compozitiei pana cand amestecul a fost omogen.


A pregatit formele de silicon pentru briose si cu ajutorul unei linguri a impartit compozitia in forme.


Au rezultat 20 bucati.


Am bagat briosele in cuptorul cald, raftul din mijloc, foc mediu spre mic, pentru 40 minute. S-au copt foarte frumos si miros senzational ♥♥♥



Pentru tusa finala, Teodora a hotarat ca briosele trebuie glazurate cu ciocolata topita. Deasupra a presarat bombonele diverse, de culori diferite.


Poftiti la briose!!! smiley7027.gif



Sa va aratam cat de pufoase sunt:


Au fost minunate si tare mult ne-au placut ♥♥♥
Sa ne fie de bine!

Comentarii

  1. Oi, viitor de aur blogul tau are:))) Nici nu-mi pot imagina cum o fi sa cresti o pasiune asa de mare de mic copil:)))) In curand, o sa trebuiasca sa faci loc in alea 14-15 cate or fi de publicat pe luna si pentru retetele ei:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa stii :D Ii face mama blog si ei daca vad ca o pasioneaza tare bucataritul :D
      Sa le incerci! Ies foarte bune ♥♥♥

      Ștergere
    2. Le fac acus pentru platoul de nunta, bine ca mi le-ai reamintit. maria

      Ștergere
    3. Spor la treburi! O sa se bucure Teo cand o sa le vada la tine pe blog :D

      Ștergere
  2. Mi-am notat ingredientele far de zaharul pudra. Cand sa ma apuc de ele vaz ca lipseste zaharul. Zic "ce bine ca-s far de zahar" cu fondantul vor fi super. Coc o tava, mananc una, prea nedulci. Adaug zahar pudra. Le coc. Acus nu stiu de-o sta fondantul pe ele, da-s minunate ca pufosenie, exact cum ai scris:))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca le-ai incercat pana la urma :D Sa-mi zici de fondantul vietii daca a stat pe ele :D

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Friptura frageda de cocos

Socata acidulata

Macrou marinat in sos de tomate

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Sunca fiarta in zeama de varza murata