miercuri, 17 decembrie 2014

Briose ciocolatoase si pufoase - Teo style


Aceste briose pufoase, dulci si aratoase au fost facute de junioara mea pentru ziua ei de nastere. Lista de ingrediente a copiat-o dintr-o revista culinara scrisa in limba germana. I-a placut foarte mult poza din revista si a hotarat ca face si ea briosele astea. Nu stie nici o boaba in germana si nici nu s-a gandit sa copieze si modul de lucru, deci s-a descurcat doar cu lista de ingrediente. Fina Roxana a fost super draguta si ne-a tradus lista, astfel am stiut ce trebuie cumparat smiley7027.gif Restul a fost distractie!


Ingrediente:
- 2 oua
- 50g ciocolata
- 250g faina
- 100g zahar pudra
- 180 ml lapte
- 100g unt moale
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 1/2 lingurita sare

In vasul in care urma sa faca compozitia am topit ciocolata la microunde, cateva secunde la puterea 8.
Peste ciocolata topita a adaugat untul moale si a inceput sa mixeze. Pe rand a adaugat in castron ouale, laptele, faina, zaharul pudra, praful de copt, zaharul vanilat si sarea. A continuat mixarea compozitiei pana cand amestecul a fost omogen.


A pregatit formele de silicon pentru briose si cu ajutorul unei linguri a impartit compozitia in forme.


Au rezultat 20 bucati.


Am bagat briosele in cuptorul cald, raftul din mijloc, foc mediu spre mic, pentru 40 minute. S-au copt foarte frumos si miros senzational ♥♥♥



Pentru tusa finala, Teodora a hotarat ca briosele trebuie glazurate cu ciocolata topita. Deasupra a presarat bombonele diverse, de culori diferite.


Poftiti la briose!!! smiley7027.gif



Sa va aratam cat de pufoase sunt:


Au fost minunate si tare mult ne-au placut ♥♥♥
Sa ne fie de bine!

6 comentarii:

  1. Oi, viitor de aur blogul tau are:))) Nici nu-mi pot imagina cum o fi sa cresti o pasiune asa de mare de mic copil:)))) In curand, o sa trebuiasca sa faci loc in alea 14-15 cate or fi de publicat pe luna si pentru retetele ei:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa stii :D Ii face mama blog si ei daca vad ca o pasioneaza tare bucataritul :D
      Sa le incerci! Ies foarte bune ♥♥♥

      Ștergere
    2. Le fac acus pentru platoul de nunta, bine ca mi le-ai reamintit. maria

      Ștergere
    3. Spor la treburi! O sa se bucure Teo cand o sa le vada la tine pe blog :D

      Ștergere
  2. Mi-am notat ingredientele far de zaharul pudra. Cand sa ma apuc de ele vaz ca lipseste zaharul. Zic "ce bine ca-s far de zahar" cu fondantul vor fi super. Coc o tava, mananc una, prea nedulci. Adaug zahar pudra. Le coc. Acus nu stiu de-o sta fondantul pe ele, da-s minunate ca pufosenie, exact cum ai scris:))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca le-ai incercat pana la urma :D Sa-mi zici de fondantul vietii daca a stat pe ele :D

      Ștergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape