Treceți la conținutul principal

Friptura de pui pe pat de legume


Ce face omul cand primeste o gaina faina si galbena, gata curatata si taiata? Friptura, bineinteles!
Gaina asta merita insa si un pat de legume, asa ca am strigat adunarea si s-au prezentat la apel niste dovlecei, cateva rosii si doua cepe. Restul este floare la ureche!
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.

Ingrediente:
- un pui mare
- 2 cepe
- 2 dovlecei
- 4 rosii
- 4 linguri sos de soia
- mix condimente pentru pui, fara zahar adaugat
- praf de usturoi


In tava mare de la aragaz am imprastiat ceapa taiata marunt, dovleceii taiati felii grosute si rosiile taiate cuburi mari. Deasupra legumelor am asezat bucatile de pui.


Am stropit totul cu sos de soia si am presarat condimentele.


Tava am acoperit-o cu folie de aluminiu si am bagat-o la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu spre mic, pentru aproximativ o ora si jumatate.


Dupa aceasta perioada am rupt folia, am dat focul mai mare si am mai lasat friptura in cuptor 20 minute.


Pe blog mai apare o friptura de pui cu dovlecei si rosii, diferita fata de cea de fata. Intre ele, daca as fi pusa sa aleg, as alege-o pe asta ♥♥♥ Tare bine merge puiul cu dovlecei si rosii ♥♥♥
Probabil ati observat ca nu am pomenit de ulei in lista de ingrediente. Puiul este destul de gras si isi lasa destula apa (ca si dovleceii de altfel!) si destula grasime in tava, deci nu este nevoie de adaos de ulei si/sau apa.



Carnea a fost frageda si buna ♥♥♥


Simplu, gustos si frumos!
Sa ne fie de bine!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Friptura frageda de cocos

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Macrou marinat in sos de tomate

Sunca fiarta in zeama de varza murata

Scrumbie cu lamaie, la cuptor