luni, 1 decembrie 2014
Guguluf umplut cu budinca - dukan style
La multi ani Romania!!! La multi ani romani!!!
O mare sarbatoare trebuie sarbatorita iar o forma noua de silicon trebuie neaparat incercata, nu? Si ce era mai potrivit pentru o masa de sarbatoare decat un guguluf umplut cu budinca? Cam asa am gandit eu cand am ajuns acasa cu o forma din silicon abia cumparata de la Lidl. De la gand pana la fapta nu a mai fost mult, asa ca mi-am adunat pe masa ingredientele necesare si m-am apucat de treaba.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand din faza de croaziera.
Ingrediente:
***Blat:
- 5 oua
- 4 linguri tarate ovaz
- 1 lingura tarate psyllium
- 2 linguri eritritol cu stevia (sau 4 linguri indulcitor pudra Clio)
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 1 lingurita esenta de alune cu frisca
- 1/2 pliculet praf de copt
***Umplutura:
- 1 plic budinca cu gust de ciocolata
- 500 ml lapte 1.5% grasime
- 1 lingura eritritol cu stevia (sau 2 linguri indulcitor pudra Clio)
Prima data am preparat budinca conform indicatiilor de pe plic.
Pentru blat am separat albusurile de galbenusuri si am amestecat taratele cu praful de copt si cu laptele praf.
Am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi am adaugat indulcitorul si galbenusurile, continuand mixarea la viteza maxima.
In spuma de oua am incorporat usor, cu ajutorul unui tel, amestecul uscat si esenta de alune cu frisca.
Jumatate din compozitia obtinuta am turnat-o in forma de guguluf.
Am bagat forma de guguluf la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mare, pentru 7 minute, apoi am scos forma din cuptor si am turnat peste blat budinca fierbinte. Blatul nu trebuie lasat mai mult in cuptor, pentru ca se va coace prea tare si budinca nu va mai penetra stratul subtire format la suprafata.
Deasupra am turnat restul de coca si am nivelat frumos.
Am bagat iar forma de guguluf la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru 45 minute. Dupa acest timp am scos forma din cuptor si am lasat guguluful sa se raceasca peste noapte in forma in care l-am copt.
Este foarte important sa lasati guguluful sa se raceasca cateva ore in forma in care l-ati copt, pentru ca daca il rasturnati pe platou mai repede, guguluful nu-si va pastra forma.
A doua zi am rasturnat guguluful pe platou, l-am presarat cu putin lapte praf 0.1% grasime si l-am ornat cu cateva stelute de zahar pentru decor. Binenteles ca stelutele vor fi indepartate inainte de a manca.
Si acum sa va arat ce frumos este guguluful in sectiune ♥♥♥♥♥
Blatul este foarte pufos si se potriveste de minune cu budinca de ciocolata ♥♥♥
Se taie foarte frumos si foarte usor ♥♥♥
Este foarte gustos si foarte frumos, iar de facut se face foarte usor, deci neaparat sa incercati!
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
De cand am invatat de la soacra mea sa fac gogosi de post , nu exista luna a anului in care sa nu le prepar de minim 2 ori. Noua ne plac ...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...