luni, 29 decembrie 2014
Budinca de tofu cu gust de ciocolata - dukan style
Sper ca ati avut un Craciun de vis si ca ati primit tot ce v-ati dorit mai mult!
Eu vin astazi sa laud o budinca minunata, cu gust de ciocolata, care se pregateste foarte repede si usor. Face fata cu brio chiar si unei mese de sarbatoare, deci poate o luati in considerare pentru masa de Revelion. Nu contine oua si nu am folosit deloc aragazul pentru prepararea ei!
Sursa de inspirartie: Maria Martinez - Flan Dukan de Tofu y Chocolate sin huevo (Ataque)
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PP, incepand din faza de croaziera.
Ingrediente:
- 2 cutii tofu simplu (2 X 300g)
- 250g crema de branza 0.2% grasime
- 100 ml lapte 1.5% grasime
- 2 plicuri gelatina pudra
- 3 linguri cacao
- 3 linguri eritritol cu stevia
- 1 lingura esenta de ciocolata
Tofu trebuie scurs foarte bine de saramura in care a stat! Eu l-am stors bine intr-un servet curat, pana nu a mai curs zeama din el.
Gelatina am pus-o la hidratat 10 minute in 100 ml apa rece, apoi am topit-o la microunde (800W) 20 secunde la puterea 8.
Intr-un bol incapator am pus toate ingredientele: tofu bine scurs de zeama si maruntit cu mana, crema de branza, laptele, cacao, eritritol cu stevia si esenta de ciocolata.
Cu ajutorul pasatorului am transformat totul in crema.
La final am incorporat si gelatina topita. Am amestecat bine si am turnat compozitia intr-o forma de silicon.
Am bagat budinca la frigider peste noapte, iar a doua zi a iesit foarte usor si frumos din forma.
Budinca este densa si se feliaza foarte frumos. Are gust bogat de ciocolata si sadisface orice pofta de dulce. Noua ne-a placut foarte mult ♥♥♥
O combinatie foarte reusita! Recomand! ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...