vineri, 7 noiembrie 2014
Tortulet simplu din orez cu lapte
Inca mai am postari restante din vara, deci le voi strecura printre postarile actuale ori de cate ori am ocazia. Sper sa public toate restantele pana la sfarsitul anului!
Desertul acesta nu este unul sofisticat sau de defilat cu el pe Piterest, dar pentru mine inseamna foarte mult. Mi-a fost facut de junioara drept cadou pentru ziua mea ♥♥♥
A tot insistat sa faca ea singura un desert, fara ajutorul meu, iar eu atunci am cedat si am lasat-o sa faca ce vrea. Mi-am luat aparatul si am fotografiat-o. Inca nu stiam ca acesta este cadoul ei pentru mine :)
Ingrediente (pentru o forma rotunda de tort cu diametru de 16 cm):
- un pumn miez de nuca
- jumatate cana de orez
- o cana si jumatate cu lapte
- 3 linguri zahar
- jumatate de borcanel dulceata de visine
Prima data a captusit forma de tort cu folie, apoi a imprastiat pe fundul formei miezul de nuca.
Intr-o craticioara a pus laptele la fiert impreuna cu zaharul. Cand laptele a inceput sa fiarba, a adaugat orezul, a amestecat usor si l-a lasat pe foc mic pana cand orezul a absorbit tot laptele.
Orezul fierbinte l-a pus in forma de tort, peste nuca si l-a nivelat frumos.
A lasat orezul sa se raceasca bine, apoi l-a rasturnat cu grija pe un platou si a indepartat folia de plastic. Deasupra a uns tortuletul cu dulceata de visine.
A impodobit tortuletul cu ciupercute balerine si betisoare colorate din plastic pentru aperitive. Pentru ca nu a gasit lumanare cu numarul 5, a improvizat un 5 din numarul 2 intors invers.
Ei, nu este cel mai frumos tortulet din lume? Unde mai pui ca a fost si extra bun ♥♥♥
Multumesc frumos puiuta draga pentru surpriza ta!!! A fost cel mai frumos si mai gustos tort primit de ziua mea!!! ♥♥♥
A trebuit sa-l impartim in portii mici mici, pentru ca toata lumea a vrut sa guste :D Junioara mi-a promis ca data viitoare o sa-mi faca un tort mai mare :D
Multumesc inca o data papusica pentru surpriza minunata!!!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Piersicule de vie sunt micute, foarte dulci si parfumate. Daca aveti ocazia sa cumparat/gustati o astfel de piersicuta, va asigur ca va v...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
De ce compot de prune cu indulcitor? Pentru ca exista situatii in care zaharul este interzis. Merge sa faci compot cu indulcitor? Se ti...