duminică, 23 noiembrie 2014

Ciocolata de casa - dukan style


Am incercat de foarte multe ori sa fac ciocolata de casa conforma cu dieta Dukan, insa mereu trebuia sa o bag la congelator ca sa se inchege, iar daca statea un pic la temperatura camerei se topea si nu-mi placea deloc.
De cand am citit despre faina de konjac am hotarat sa incerc sa fac ciocolata de casa folosind aceasta faina pentru a o inchega, sperand sa obtin o consistenta cat mai apropiata de varianta originala. A fost un experiment reusit, mai ales pentru ca nu am folosit deloc frigiderul/congelatorul. Ciocolata mea si-a pastrat forma si s-a putut portiona. Consistenta este cremoasa, gustul este foarte bun, iar pofta este anihilata ♥♥♥

Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand din faza de croaziera din cauza toleratelor (cacao).
Laptele praf folosit este cu 0.1% grasime si este permis inca din atac in limita a 3 linguri/zi, ce depaseste aceasta limita se considera tolerat. Faina de konjac este permisa nelimitat inca din faza de atac. Eritritolul cu stevia are 0 calorii si indulceste foarte bine orice preparat in care este folosit, fara sa isi schimbe gustul la cald. Toate acestea, precum si esenta de alune cu frisca, pot fi cumparate de pe site-ul Adiograsime.ro, care si astazi, pana la ora 24, are reduceri frumoase de black friday.

Ingrediente:
- 250g lapte praf 0.1% grasime - am masurat cu lingura si au fost 15 linguri
- 1 lingurita faina konjac
- 2 linguri eritritol cu stevia
- 2 linguri cacao degresata
- 1 lingurita esenta de alune cu frisca
- 100 ml apa


Am pregatit o tava din silicon pentru chec (20 X 8 cm) si am captusit-o cu folie alimentara.
Apa am fiert-o 10 minute impreuna cu indulcitorul.
Laptele praf, faina de konjac si cacao le-am amestecat intr-un bol.


Am turnata apa clocotita peste prafuri si am amestecat bine cu un tel pentru a scapa de cocoloase.


Compozitia rezultata am turnat-o in tava pregatita si am nivelat-o usor.


Am lasat tava peste noapte in camara, la rece. A doua zi am scos-o din tava si am taiat-o cu un cutit inmuiat in apa calda.



Asta a fost tot!
Ciocolata a fost neasteptat de buna si se aseamana foarte mult cu ciocolata de casa pe care toti o iubim ♥♥♥ Este aromata, gustoasa, usor de facut si foarte cremoasa ♥♥♥




Acum, privind pozele, imi dau seama ca poate fi folosita si drept crema la un tort sau o prajitura conforme cu dieta dukan. O sa incerc si aceasta varianta!



Na ca am mai dukanit o pofta! Sa ne fie de bine!


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

11 comentarii:

  1. Ho, ho, ho, ce bine arată! În interiorul unui tort p' aia clasica n-o văd, dar mi-ar plăcea mai moale în loc de glazură peste o cremă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta merge la interior pentru ca este molicica si cremoasa. Cand mai fac rost de lapte praf, pun ideea in practica :D

      Ștergere
  2. Dupa minunata reteta
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152947490993383&set=gm.854141224616485&type=1&theater

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Arata minunat!!!! O idee minunata sa le trasformi in bombonele ♥♥♥

      Ștergere
  3. Nu stiu ce s-a intamplat cu reteta mea, dar dupa primele 4 linguri de compozitie uscata amestecate cu apa fiarta, deja aveam un bulgare foarte tare. Am zis sa mai pun niste lapte fiert si asa cu chiu si vai am reusit sa amestec toate ingredientele. Specific ca am folosit indulcitor praf Clio. Spuneti-mi unde am gresit de mi-i s-a intamplat asta. Mentionez ca am respectat toate cantitatile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aura, lichidul fierbinte se toarna peste prafuri, nu prafurile se pun in lichidul fierbinte!
      Poate ai fiert apa la foc prea mare si in cele 10 minute de fiert a scazut prea mult. Apa se evapora mai tare si daca este fiarta intr-o craticioara larga in loc sa o fierbi in ibric (care are gura mult mai ingusta). Indulcitorul nu are importanta prea mare la reusita acestei retete.
      Daca mai incerci inca o data, te rog pastreaza focul mic in momentul fierberii apei si ai grija sa nu scada prea tare. Pentru a fi sigura, masoara apa fierbinte inainte de a o adauga peste amestecul uscat.
      Spor la treburi!

      Ștergere
  4. Excelenta !!! Am facut o de cateva ori, am facut si varianta fara cacao. ��

    RăspundețiȘtergere
  5. https://www.facebook.com/1641027096183074/posts/2284998275119283/

    RăspundețiȘtergere
  6. buna seara...eu consider ca 100 ml de apa fiarta cu indulcitor(care nu a ajuns ptr ca nu a fost dulce)este f putin fata de 250 gr lapte praf,cacao vreo 40 gr si vreo 10 gr faina de konjac(care daca n o amesteci repede ajunge ca si compozitia sa fie ca o guma)nici macar nu am putut sa amestec cu telul compozitia pana nu am mai pus la ochi un pic de apa fiarta vreo 50 ml...nu stiu de unde comp dvs e asa lichida...eu am facut in seara asta...dar cu telul nu se poate amesteca...o sa incerc cu mai multa apa...indulcitorul sa fie lichid poate asa....am chinuit tare greu...pana la urma am facut eu ceva...tura viitoare o sa pun mai multa apa si faina de konjac decat o lingurita rasa.........poate asa iese!o seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, daca foloseam mai mult lichid fii sigura ca as fi precizat acest lucru. Laptele praf degresat folosit de mine, cel mentionat in reteta cu link, se inmoaie foarte repede cu foarte putin lichid. Probabil laptele praf folosit de tine este nedegresat si de aceea compozitia a fost tare si greu de amestecat. Indulcitorul a fost suficient, ba chiar ciocolata mea a iesit foarte dulce.
      Daca te uiti in comentariile anterioare, vei vedea ca reteta a reusit altor fete.
      Fiind vorba de o reteta dietetica, este obligatoriu sa respecti ingredientele mentionate, altfel nu poti acuza autorul ca este vina lui ca nu ti-a iesit si tie cum i-a iesit lui :)
      Iti doresc sa ai o zi minunata!

      Ștergere

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana