vineri, 21 noiembrie 2014
Covrigi - bretzel
Pentru provocarea secreta din luna noiembrie 2014, Kadia mi-a repartizat blogul Paulei - Enjoy Dessert. Intamplarea face ca anul trecut, in decembrie, cand tot Kadia a fost gazda provocarii, mi-a fost repartizat tot blogul Paulei. Atunci am pregatit Cheesecake cu dovleac ♥♥♥
Pentru aceasta data, am ales sa prepar covrigi-bretzel pentru ca tare frumusei i-au iesit Paulei, pentru ca sunt de post si pentru ca sunt facuti dintr-o coca pe care eu deja o cunosc foarte bine, deoarece o folosesc de ceva vreme la gogosile delicioase de post si la cozonacul de post.
Ingrediente:
- 500g faina + cateva linguri daca este nevoie
- un cubulet drojdie (20g)
- 1 lingurita zahar
- 3 linguri ulei (eu am pus ulei de masline)
- o cana apa calda (250ml)
- 1 lingurita sare
***pentru oparit covrigii:
- 1 litru apa
- 1 plic bicarbonat de sodiu
- 1 lingura sare
***pentru ornat:
- seminte (eu am pus de in)
- sare mare
Intr-un pahar inalt am frecat drojdia cu zaharul, o lingura de faina si 100 ml apa calda. Am lasat maiaua sa creasca 10 minute.
Faina am pus-o intr-un bol si in mijlocul ei am facut o gropita in care am turnat maiaua crescuta. Am incorporat faina in maia, putin cate putin, cu ajutorul unei furculite, adaugand din cand in cand apa calda.
La final am adaugat sarea si uleiul si am mai framantat putin cu mana.
Am lasat coca sa creasca o ora intr-un loc ferit de curent rece (in cuptorul cu microunde).
Am rasturnat coca pe o planseta si am impartit-o in bucati cat o mingie de tenis. Din fiecare bucata de coca am intins un sul lung si apoi am format covrigi. Treaba asta mi s-a parut foarte complicata, pentru ca sulul meu de coca se strangea imediat ce incercam sa-l impletesc.
Intr-o oala am pus la fiert apa. Cand apa a inceput sa fiarba, am adaugat sarea si bicarbonatul.
Am captusit tava de la aragaz cu hartie de copt si am pus-o la indemana.
Am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incinga.
Cu ajutorul unei palete am pus fiecare covrig in apa clocotita si l-am oparit 30 secunde, apoi i-am asezat cu grija in tava captusita.
Mie mi-au iesit 9 covrigi mari.
Junioara a presarat covrigii cu seminte de in si sare mare.
Am bagat tava in cuptorul incins, pe raftul de sus, la foc mediu spre mare, pentru aproximativ 30 minute.
Nu au iesit ei ca la revista, dar au fost pufosi si tare buni ♥♥♥
Jumatate din ei au fost mancati inainte sa se raceasca si toata lumea i-a laudat ♥♥♥
Sunt perfecti la pachetel sau la micul-dejun!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...