marți, 25 noiembrie 2014
Papanasi copti - dukan style
Este musai sa va zic de minunatiile astea delicioase!
De cand am descoperit reteta la Roxana Popa, o dukanita veche ce activeaza pe grupul "La masa cu Dukan", am refacut-o de nenumarate ori. Mie nu mi se pare ca aduc la gust cu papanasii, ci mai degraba cu placinta cu mere, dar daca i-am descoperit sub denumirea de "papanasi", atunci asa o sa le zic si eu. Sunt perfecti in orice moment al zilei, sunt foarte usor de facut si sunt deliciosi ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din faza de atac pentru ca nu contine tolerate.
Ingrediente:
- 275g branza de vaci 0.5% grasime (Pilos)
- 3 oua marisoare sau 4 oua mai mici
- 2 linguri tarate ovaz
- 1 lingura tarate grau
- 2 linguri indulcitor pudra (Clio)
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita scortisoara pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
Branzica trebuie sa fie din cea granulata, nu din cea cremoasa!!!
Toate ingredientele enumerate mai sus se amesteca bine intr-un castronel, cu un tel sau cu o lingura.
Compozitia rezultata se pune in forme de silicon pentru briose. In functie de cat de mari sunt formele, ies 5 - 8 bucati.
Formele de silicon se pun intr-o tava metalica, pentru a putea fi manevrate mai bine.
Am bagat tava la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru aproximativ 35 minute. Cand deasupra prind pojghita aurie, sunt gata.
Se scot imediat din forme si se lasa la racorit cateva minute.
Au un miros senzational, de-ti lasa gura apa ♥♥♥
Se pot servi simpli, sau cu un mot de branzica cremoasa frecata cu indulcitor si esenta. In ambele variante sunt la fel de buni ♥♥♥
Iata cat sunt de pufosi:
Sa-mi fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...