marți, 25 noiembrie 2014
Papanasi copti - dukan style
Este musai sa va zic de minunatiile astea delicioase!
De cand am descoperit reteta la Roxana Popa, o dukanita veche ce activeaza pe grupul "La masa cu Dukan", am refacut-o de nenumarate ori. Mie nu mi se pare ca aduc la gust cu papanasii, ci mai degraba cu placinta cu mere, dar daca i-am descoperit sub denumirea de "papanasi", atunci asa o sa le zic si eu. Sunt perfecti in orice moment al zilei, sunt foarte usor de facut si sunt deliciosi ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din faza de atac pentru ca nu contine tolerate.
Ingrediente:
- 275g branza de vaci 0.5% grasime (Pilos)
- 3 oua marisoare sau 4 oua mai mici
- 2 linguri tarate ovaz
- 1 lingura tarate grau
- 2 linguri indulcitor pudra (Clio)
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita scortisoara pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
Branzica trebuie sa fie din cea granulata, nu din cea cremoasa!!!
Toate ingredientele enumerate mai sus se amesteca bine intr-un castronel, cu un tel sau cu o lingura.
Compozitia rezultata se pune in forme de silicon pentru briose. In functie de cat de mari sunt formele, ies 5 - 8 bucati.
Formele de silicon se pun intr-o tava metalica, pentru a putea fi manevrate mai bine.
Am bagat tava la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru aproximativ 35 minute. Cand deasupra prind pojghita aurie, sunt gata.
Se scot imediat din forme si se lasa la racorit cateva minute.
Au un miros senzational, de-ti lasa gura apa ♥♥♥
Se pot servi simpli, sau cu un mot de branzica cremoasa frecata cu indulcitor si esenta. In ambele variante sunt la fel de buni ♥♥♥
Iata cat sunt de pufosi:
Sa-mi fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Piersicule de vie sunt micute, foarte dulci si parfumate. Daca aveti ocazia sa cumparat/gustati o astfel de piersicuta, va asigur ca va v...