Treceți la conținutul principal

Supa dreasa de gulie


Supica asta bogata si delicioasa este rezultatul unei alaturari de ingrediente disponibile, in jurul unei guli rotofeie cumparata de la o batranica din piata.
Gulia a fost cam ignorata pe blogul meu pana acum, prin urmare mai apare intr-o singura reteta: Gulie prajita - cartofi prajiti falsi. Acest lucru se datoreaza faptului ca eu nu am mancat gulie gatita pana anul acesta. O mancam doar cruda, cu putina sare. A fost o revelatie si dragoste la prima "vedere" cand am gustat gulie gatita, prin urmare voi mai incerca sa o folosesc si la alte preparate.

Ingrediente:
- 1 spate de pui
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1/4 radacina telina
- 1 gulie mare
- 2 rosii
- 2 linguri ulei de masline
- 250 ml lapte 1.5%
- 3 galbenusuri
- 250 ml bors
- leustean verde
- sare


Spatele de pui l-am pus la fiert la foc mic in 2 litri apa rece cu o lingurita de sare si am adunat spuma ori de cate ori s-a format.
Gulia decojita si rosiile le-am taiat cubulete, iar ceapa, morcovul si radacina de telina le-am dat prin razuitoarea cu ochiuri mari.


Ceapa, morcovul si telina le-am calit cateva minute intr-o tigaie in care am pus cele doua linguri de ulei de masline.


Legumele calite le-am adaugat in zeama din oala.



Am adaugat si cubuletele de gulie si de rosii.


Am lasat supa sa fiarba la foc mic pentru 20 minute, apoi am adaugat borsul.
Spatele de pui l-am scos din oala si am curatat carnea de pe oase. Carnea am pus-o inapoi in oala, am potrivit gustul de sare si am oprit focul.
Laptele l-am amestecat cu cele trei galbenusuri si am turnat totul in oala cu supa, dupa ce supa s-a racorit 15 minute.
La sfarsit am adaugat leusteanul verde, taiat marunt.


Am servit supa fierbinte si tare ne-a mai placut ♥♥♥



Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.


Sarut mana pentru masa! A fost buna si gustoasa! ♥♥♥

Comentarii

  1. Foarte atrăgătoare, și eu am descoperit gulia nu demult și îmi place teribil. Nu te supăra, dar, dacă e cu borș, nu ar trebui să se cheme borș de gulie, nu supă ?...

    Să ai zile frumoase, Cristina !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e cu suparare Zina :) Am ales totusi sa-i spun supa, chiar daca am pus bors, pentru ca nu este asa bogata ca o ciorba si nici atat de acra ca un bors. Mai degraba este o zama, asa cum se zice pe la noi :D

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Friptura frageda de cocos

Socata acidulata

Macrou marinat in sos de tomate

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Sunca fiarta in zeama de varza murata