marți, 26 august 2014
Supa dreasa de gulie
Supica asta bogata si delicioasa este rezultatul unei alaturari de ingrediente disponibile, in jurul unei guli rotofeie cumparata de la o batranica din piata.
Gulia a fost cam ignorata pe blogul meu pana acum, prin urmare mai apare intr-o singura reteta: Gulie prajita - cartofi prajiti falsi. Acest lucru se datoreaza faptului ca eu nu am mancat gulie gatita pana anul acesta. O mancam doar cruda, cu putina sare. A fost o revelatie si dragoste la prima "vedere" cand am gustat gulie gatita, prin urmare voi mai incerca sa o folosesc si la alte preparate.
Ingrediente:
- 1 spate de pui
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1/4 radacina telina
- 1 gulie mare
- 2 rosii
- 2 linguri ulei de masline
- 250 ml lapte 1.5%
- 3 galbenusuri
- 250 ml bors
- leustean verde
- sare
Spatele de pui l-am pus la fiert la foc mic in 2 litri apa rece cu o lingurita de sare si am adunat spuma ori de cate ori s-a format.
Gulia decojita si rosiile le-am taiat cubulete, iar ceapa, morcovul si radacina de telina le-am dat prin razuitoarea cu ochiuri mari.
Ceapa, morcovul si telina le-am calit cateva minute intr-o tigaie in care am pus cele doua linguri de ulei de masline.
Legumele calite le-am adaugat in zeama din oala.
Am adaugat si cubuletele de gulie si de rosii.
Am lasat supa sa fiarba la foc mic pentru 20 minute, apoi am adaugat borsul.
Spatele de pui l-am scos din oala si am curatat carnea de pe oase. Carnea am pus-o inapoi in oala, am potrivit gustul de sare si am oprit focul.
Laptele l-am amestecat cu cele trei galbenusuri si am turnat totul in oala cu supa, dupa ce supa s-a racorit 15 minute.
La sfarsit am adaugat leusteanul verde, taiat marunt.
Am servit supa fierbinte si tare ne-a mai placut ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.
Sarut mana pentru masa! A fost buna si gustoasa! ♥♥♥
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...