joi, 21 august 2014

Prajitura dukan cu pasta de tomate


Ce faci cand ai pofta de negresa si nu ai gem/dulceata? Folosesti pasta de tomate! smiley5204.gif Cu acest gand in minte m-am apucat de treaba si la final am savurat o prajitura foarte interesanta si pufoasa.

Ingrediente:
***Blat:
- 6 albusuri
- 2 galbenusuri
- 300g pasta de tomate
- 4 linguri tarate ovaz
- 2 linguri tarate de grau
- 1 lingurita cacao
- 5 linguri indulcitor pudra
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu - stins cu o lingurita de otet
- 1 lingurita esenta de caramel
***Glazura:
- 3 linguri lapte praf 1% grasime
- 2 linguri indulcitor pudra
- 1 pliculet de ness fara zahar
- 1-2 linguri apa rece


Albusurile le-am batut spuma tare.
Galbenusurile le-am amestecat cu taratele de grau, taratele de ovaz, indulcitorul, pasta de tomate, cacao, bicarbonatul stins si esenta.


Cele doua compozitii le-am amestecat cu miscari usoare, iar amestecul rezultat l-am turnat intr-o tava de silicon patrata (23 X 23 cm). Tava de silicon am pus-o in tava de la aragaz, in care am turnat o cana cu apa.


Am bagat tavile la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu spre mic, pentru o ora.


Am scos blatul din tava si l-am lasat sa se raceasca.
Pentru glazura am amestecat laptele praf cu indulcitorul si nessul si am adaugat apa rece, putin cate putin, pana cand am ajuns la consistenta unei creme putin curgatoare. Aceasta glazura am intins-o peste prajitura rece.
Deasupra eu am mai presarat un praf de cacao.
Am bagat prajitura la frigider pentru o ora.



Se feliaza foarte frumos.




Sa ne fie de bine!

6 comentarii:

  1. Ce interesaciune!:) Io n-am reusit cu bulion s-o-ncerc p'aia nedukanita de-mi place mie grozav!

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanta prajitura asta cu pasta de tomate. Imi place tare mult cum arata sectiunea. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. chiar daca nu-s la dieta, tot as manca cateva patratele din prajitura ta!!

    RăspundețiȘtergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape