joi, 21 august 2014
Prajitura dukan cu pasta de tomate
Ce faci cand ai pofta de negresa si nu ai gem/dulceata? Folosesti pasta de tomate! :D Cu acest gand in minte m-am apucat de treaba si la final am savurat o prajitura foarte interesanta si pufoasa.
Ingrediente:
***Blat:
- 6 albusuri
- 2 galbenusuri
- 300g pasta de tomate
- 4 linguri tarate ovaz
- 2 linguri tarate de grau
- 1 lingurita cacao
- 5 linguri indulcitor pudra
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu - stins cu o lingurita de otet
- 1 lingurita esenta de caramel
***Glazura:
- 3 linguri lapte praf 1% grasime
- 2 linguri indulcitor pudra
- 1 pliculet de ness fara zahar
- 1-2 linguri apa rece
Albusurile le-am batut spuma tare.
Galbenusurile le-am amestecat cu taratele de grau, taratele de ovaz, indulcitorul, pasta de tomate, cacao, bicarbonatul stins si esenta.
Cele doua compozitii le-am amestecat cu miscari usoare, iar amestecul rezultat l-am turnat intr-o tava de silicon patrata (23 X 23 cm). Tava de silicon am pus-o in tava de la aragaz, in care am turnat o cana cu apa.
Am bagat tavile la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu spre mic, pentru o ora.
Am scos blatul din tava si l-am lasat sa se raceasca.
Pentru glazura am amestecat laptele praf cu indulcitorul si nessul si am adaugat apa rece, putin cate putin, pana cand am ajuns la consistenta unei creme putin curgatoare. Aceasta glazura am intins-o peste prajitura rece.
Deasupra eu am mai presarat un praf de cacao.
Am bagat prajitura la frigider pentru o ora.
Se feliaza foarte frumos.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
In magazine exista o mare varietate de abtibilduri cu ajutorul carora putem decora ouale pentru Paste. In majoritatea anilor trecuti as...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...