joi, 21 august 2014
Prajitura dukan cu pasta de tomate
Ce faci cand ai pofta de negresa si nu ai gem/dulceata? Folosesti pasta de tomate! :D Cu acest gand in minte m-am apucat de treaba si la final am savurat o prajitura foarte interesanta si pufoasa.
Ingrediente:
***Blat:
- 6 albusuri
- 2 galbenusuri
- 300g pasta de tomate
- 4 linguri tarate ovaz
- 2 linguri tarate de grau
- 1 lingurita cacao
- 5 linguri indulcitor pudra
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu - stins cu o lingurita de otet
- 1 lingurita esenta de caramel
***Glazura:
- 3 linguri lapte praf 1% grasime
- 2 linguri indulcitor pudra
- 1 pliculet de ness fara zahar
- 1-2 linguri apa rece
Albusurile le-am batut spuma tare.
Galbenusurile le-am amestecat cu taratele de grau, taratele de ovaz, indulcitorul, pasta de tomate, cacao, bicarbonatul stins si esenta.
Cele doua compozitii le-am amestecat cu miscari usoare, iar amestecul rezultat l-am turnat intr-o tava de silicon patrata (23 X 23 cm). Tava de silicon am pus-o in tava de la aragaz, in care am turnat o cana cu apa.
Am bagat tavile la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu spre mic, pentru o ora.
Am scos blatul din tava si l-am lasat sa se raceasca.
Pentru glazura am amestecat laptele praf cu indulcitorul si nessul si am adaugat apa rece, putin cate putin, pana cand am ajuns la consistenta unei creme putin curgatoare. Aceasta glazura am intins-o peste prajitura rece.
Deasupra eu am mai presarat un praf de cacao.
Am bagat prajitura la frigider pentru o ora.
Se feliaza foarte frumos.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Piersicule de vie sunt micute, foarte dulci si parfumate. Daca aveti ocazia sa cumparat/gustati o astfel de piersicuta, va asigur ca va v...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
De ce compot de prune cu indulcitor? Pentru ca exista situatii in care zaharul este interzis. Merge sa faci compot cu indulcitor? Se ti...