marți, 19 august 2014
Inghetata dukan cu lapte si cacao
Inghetata asta a fost cea mai buna inghetata dietetica incercata de mine pana acum ♥♥♥ Cremoasa, racoroasa, delicioasa ♥♥♥
Reteta a fost adaptata dupa o reteta din vechea mea carte de bucate si, ca de fiecare data cand am incercat o reteta din aceasta carte, rezultatul a fost unul peste asteptari.
Ingrediente:
- 6 oua
- 750 ml lapte 1.5% grasime
- 5 linguri indulcitor pudra
- 1 lingura amidon de porumb
- 1 lingura cacao
- esenta de vanilie si de capsuni - se poate folosi orice alta esenta
Amidonul l-am desfacut cu cateva linguri de lapte rece, iar ouale le-am mixat bine cateva minute.
Laptele l-am amestecat cu indulcitorul si l-am pus la fiert.
Laptele fierbinte, esentele si amidonul desfacut le-am turnat peste ouale batute, in fir subtire, mixand mereu. Acest amestec l-am turnat inapoi in oala in care am fiert laptele si am pus oala pe foc mic.
Am lasat la fiert, amestecand mereu, pana cand compozitia s-a ingrosat si imbraca lingura.
La final am adaugat cacao si am mixat bine.
Compozitia racita am turnat-o apoi in aparatul de inghetata. In 15 minute inghetata a fost gata.
Am servit-o imediat si tare ne-a mai placut ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Daca nu ai timp sau chef sa faci coca pentru pizza, cum mi se intampla mie uneori, dar ai comanda ferma pentru pizza la cina, iti ofer o...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...