sâmbătă, 9 august 2014
Orez din conopida, cu ou si ceapa verde
De foarte multa vreme aveam in plan sa incerc acest orez fals, insa pana acum nu a fost niciodata momentul potrivit. Pentru ca vroiam o garnitura pentru Friptura casei si pentru ca aveam o conopida ce trebuia consumata in cel mai scurt timp, am socotit ca s-au aliniat in sfarsit planetele pentru a incerca mult ravnita reteta.
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- 1 conopida medie
- 1 legatura ceapa verde
- 2 linguri ulei de masline
- o bucatica radacina de ghimbir
- 3 oua
- sare si piper macinat
Conopida am taiat-o bucati mai mici si am maruntit-o cu ajutorul unui robot de bucatarie. Daca nu aveti robot de bucatarie, razuiti conopida pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o tigaie antiaderenta am calit un minut, in ulei de masline, ghimbirul razuit si ceapa verde taiata marunt. Am presarat sare si piper negru macinat.
Peste ele am turnat ouale batute si am continuat gatirea, amestecand mereu, pana cand s-a inchegat tot oul.
Am adaugat orezul din conopida si am amestecat usor.
Am continuat gatirea vreo 10 minute, timp in care am amestecat des.
Gata!
Noua ne place asa, mai tare si aproape cruda, dar o puteti gati pana cand ajunge la consistenta dorita.
Este foarte bun acest orez fals si acum se numara printre preferintele noastre ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...