luni, 14 aprilie 2014

Tort "Love birds"


Acest tort a fost comandat de o fata draguta pentru un baiat simpatic. Singura ei cerinta a fost sa fie un tort cu fructe. Pentru ca mie mi se pare ca fructele merg cel mai bine cu iaurt, m-am gandit sa fac un tort cu piersici si crema de iaurt. Gandul meu a fost bun si tortul a fost foarte apreciat ♥ Iata ce-am folosit si cum am facut:

***Blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 2 linguri iaurt
- 1 plic praf de copt
- 1 lingura esenta de caise
***Crema:
- 1 kg iaurt
- 3 plicuri gelatina granule
- 5 linguri zahar
- 1 cutie mare compot de piersici
***Decor:
- 500 ml frisca lichida
- 90g ciocolata amaruie

Pentru blat am batut spuma tare albusurile cu 3 linguri de zahar, iar galbenusurile le-am mixat 2 minute cu celelalte ingrediente. Am amestecat usor cele doua compozitii, iar amestecul rezultat l-am turnat intr-o tava de tort cu diametrul de 24 cm, captusita pe fund cu hartie de copt.
Am bagat tava in cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu spre mic, pentru 45 minute.
Blatul copt l-am lasat sa se raceasca bine cateva ore apoi l-am taiat in doua foi egale.


Am scos bucatile de piersica din compot si in 100 ml zeama de compot am pus gelatina la hidratat 5 minute. Bucatile de piersica le-am taiat cubulete mici. Dupa ce s-a hidratat gelatina, am topit-o la bain marie.
Iaurtul l-am amestecat cu zaharul, apoi am incorporat in el si gelatina topita.
In tava in care am copt tortul am pus folie alimentara si am asezat prima foaie de blat. Am stropit-o cu jumatate din zeama de compot ramasa. Peste foaia de blat am imprastiat jumatate din cubuletele de piersica.


Am turnat tot iaurtul si deasupra lui am presarat restul de cubulete de piersica.


Am asezat a doua foaie si am insiropat-o cu restul de zeama de compot.
Tortul astfel construit l-am bagat la frigider peste noapte. A doua zi l-am rasturnat pe un platou si am inlaturat folia.


Am imbracat tortul in spuma de frisca, iar deasupra am desenat doua pasarele indragostite, cu ciocolata topita pusa intr-o pungulita careia i-am taiat un colt micut.. M-am ghidat dupa un desen gasit pe internet, pe care l-am tipartit si care se poate observa in poza de mai jos.



Domnisoara Diana a fost mega draguta si mi-a trimis doua poze cu tortul taiat. Astfel pot sa va arat cum arata tortul in sectiune:



La multi ani si din partea mea Adi!!!
Multumesc Diana pentru comanda! Ma bucur ca a fost pe placul tuturor smiley5179.gif

8 comentarii:

  1. Ce-mi mai plac sectiunile astea, amu admiram si la Lissa una veche cu visine si iaurt. Si pasaroii imi plac:) Io am o gramada de hartii d'astea dantelate, dar mi-i teama ca se unesc pe vecie cu tortul insiropat si nu le folosesc. In poza de la Diana pare ca ma insel amarnic:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hartiile alea dantelate au o parte lucioasa si pana acum nu am observat sa se lipeasca de tort :D
      Puteam sa lucrez mai ingrijit :D

      Ștergere
  2. Arata demential si cred ca este si foarte bun, doar ca eu nu am o experienta pozitiva cu gelatina, nu stiu unde gresesc, dar nu face nimic. Cred ca am sa incerc reteta asta cat de curand. Ce fel de iaurt ai folosit? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am avut probleme cu gelatina pana acum :) Trebuie sa tii cont de cateva sfaturi: gelatina se pune la inmuiat in apa sau alt lichid rece si se lasa 10 minute, timp in care ea se hidrateaza si creste in volum. Dupa 10 minute vasul in care ai hidratat gelatina fie il bagi la microunde cateva secunde, la putere medie, fie il bagi intr-un alt vas in care este apa fierbinte. Nu are voie sa fiarba!!! Daca gelatina fierbe, nu se mai coaguleaza! Dupa ce s-a topit gelatina, o torni in compozitia in care vrei s-o folosesti, amesteci bine si gata.
      Daca pui gelatina la hidratat in 100 ml lichid, o vei adauga in 400 ml lichid, pentru ca un pliculet de gelatina granule este pentru 500 ml lichid.
      La tortul asta am folosit o galetusa de iaurt de fix 1 kg, de la firma Pilos (magazin Lidl) si am pus in el 3 pliculete gelatina granule, ca sa fie crema batoasa si sa se taie feliile frumos.
      Te astept cu vesti! :D

      Ștergere
    2. Multumesc Cristina :* pentru sfaturi, am sa fac poza:d sa-ti arat :) Paste cu bucurie! Hristos a inviat!

      Ștergere
    3. Abia astept :D
      Sarbatori luminate iti doresc!

      Ștergere
  3. Deci.............nebunie de tort, eu l-am dukanit oarecum (sunt in consolidare) si a fost demential. Acum ca vine vara o sa mearga de minune, fiind racoros, lejer, mananc ca porcu si nu ma ingras....ce poate fi mai minunat???;-)).....Sarbatori binecuvantate cu folos sufletesc si Lumina calauzitoare iti doresc tiza mea draga!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tare ma bucur ca ti-a fost pe plac :D
      Felicitari pentru reusita! Daca esti in consolidare inseamna ca ai ajuns la greutatea dorita :D
      Sarbatori frumoase si vesele iti doresc si eu tie si multumesc pentru vizita, incredere si feedback!

      Ștergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape