luni, 14 aprilie 2014
Tort "Love birds"
Acest tort a fost comandat de o fata draguta pentru un baiat simpatic. Singura ei cerinta a fost sa fie un tort cu fructe. Pentru ca mie mi se pare ca fructele merg cel mai bine cu iaurt, m-am gandit sa fac un tort cu piersici si crema de iaurt. Gandul meu a fost bun si tortul a fost foarte apreciat ♥ Iata ce-am folosit si cum am facut:
***Blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 2 linguri iaurt
- 1 plic praf de copt
- 1 lingura esenta de caise
***Crema:
- 1 kg iaurt
- 3 plicuri gelatina granule
- 5 linguri zahar
- 1 cutie mare compot de piersici
***Decor:
- 500 ml frisca lichida
- 90g ciocolata amaruie
Pentru blat am batut spuma tare albusurile cu 3 linguri de zahar, iar galbenusurile le-am mixat 2 minute cu celelalte ingrediente. Am amestecat usor cele doua compozitii, iar amestecul rezultat l-am turnat intr-o tava de tort cu diametrul de 24 cm, captusita pe fund cu hartie de copt.
Am bagat tava in cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu spre mic, pentru 45 minute.
Blatul copt l-am lasat sa se raceasca bine cateva ore apoi l-am taiat in doua foi egale.
Am scos bucatile de piersica din compot si in 100 ml zeama de compot am pus gelatina la hidratat 5 minute. Bucatile de piersica le-am taiat cubulete mici. Dupa ce s-a hidratat gelatina, am topit-o la bain marie.
Iaurtul l-am amestecat cu zaharul, apoi am incorporat in el si gelatina topita.
In tava in care am copt tortul am pus folie alimentara si am asezat prima foaie de blat. Am stropit-o cu jumatate din zeama de compot ramasa. Peste foaia de blat am imprastiat jumatate din cubuletele de piersica.
Am turnat tot iaurtul si deasupra lui am presarat restul de cubulete de piersica.
Am asezat a doua foaie si am insiropat-o cu restul de zeama de compot.
Tortul astfel construit l-am bagat la frigider peste noapte. A doua zi l-am rasturnat pe un platou si am inlaturat folia.
Am imbracat tortul in spuma de frisca, iar deasupra am desenat doua pasarele indragostite, cu ciocolata topita pusa intr-o pungulita careia i-am taiat un colt micut.. M-am ghidat dupa un desen gasit pe internet, pe care l-am tipartit si care se poate observa in poza de mai jos.
Domnisoara Diana a fost mega draguta si mi-a trimis doua poze cu tortul taiat. Astfel pot sa va arat cum arata tortul in sectiune:
La multi ani si din partea mea Adi!!!
Multumesc Diana pentru comanda! Ma bucur ca a fost pe placul tuturor
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...